Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem

DSpace Repository

Language: English čeština 

Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Theimrová, Eva
dc.date.accessioned 2013-10-13T12:42:45Z
dc.date.available 2013-10-13T12:42:45Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25120
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá problematikou sýrů zrajících pod mazem. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku, technologický postup výroby a mikrobiologii těchto sýrů. Dále jsou zde popsány biogenní aminy nacházející se v těchto sýrech. V praktické části byla u jednotlivých vzorků sýrů provedena mikrobiologická analýza, kdy byly sledovány celkové počty mikroorganismů, enterobakterie, enterokoky, mléčné bakterie, kvasinky a plísně. Následně byla stanovena přítomnost biogenních aminů v testovaných vzorcích sýrů. Ke stanovení biogenních aminů byla použita vysokoúčinná kapalinová chromatografie. cs
dc.format 53 cs
dc.format.extent 3175836 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject sýry zrající pod mazem cs
dc.subject mikroorganismy cs
dc.subject biogenic amines en
dc.subject smear cheese en
dc.subject microorganisms en
dc.title Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem cs
dc.title.alternative Biogenic Amines Detection in Smear Cheese en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lorencová, Eva
dc.date.accepted 2013-06-13
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the problematic of smear-ripened cheeses. The theoretical part is focused on the characteristics, technological process of production and microbiology of these cheeses. There are also described biogenic amines found in these cheeses. In the practical part was done the microbiological analysis of the individual samples of cheeses, when were observed total numbers of microorganisms, enterobacteria, enterococci, lactic bacteria, yeasts and mould. Then was determined the presence of biogenic amines in cheese samples tested. For the determination of biogenic amines was used high-performance liquid chromatography. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30642
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
theimrová_2013_bp.pdf 3.028Mb PDF View/Open
theimrová_2013_vp.pdf 175.5Kb PDF View/Open
theimrová_2013_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account