dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Válková, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-13T08:46:58Z |
|
dc.date.available |
2013-10-13T08:46:58Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/25030
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku sýrů zrajících v solném nálevu, charakteristiku dekarboxyláza pozitivních bakterií a biogenních aminů. V praktické části byl proveden rozbor 30 vzorků sýrů zrajících v solném nálevu a stanoveny počty me-zofilních aerobních a fakultativně anaerobních mikroorganizmů, koliformních bakterií, mléčných bakterií a enterokoků. Poté byly suspektní kolonie izolovány a byla zkoumána jejich dekarboxylační aktivita. Obsah biogenních aminů byl také zkoumán u jednotlivých vzorků sýrů. |
cs |
dc.format |
74s. |
cs |
dc.format.extent |
1722566 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sýry zrající v solném nálevu
|
cs |
dc.subject |
dekarboxylační aktivita
|
cs |
dc.subject |
biogenní aminy
|
cs |
dc.subject |
cheese ripened in brine
|
en |
dc.subject |
decarboxylation activity
|
en |
dc.subject |
biogenic amines
|
en |
dc.title |
Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu |
cs |
dc.title.alternative |
Isolation of Decarboxylase-positive Bacteria from White Cheese |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Němečková, Irena |
|
dc.date.accepted |
2013-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
Teoretic part of the thesis is focused on the characterisation of cheese ripened in brine, decarboxylase positive bacteria and biogenic amines. Thirty samples of cheese ripened in brine were analysed in the practical part. In microbiological analysis were determined by the number mesophilic aerobic and facultative anaerobic bacteria, coliform bacteria, lactic acid bacteria and enterococci. Suspected colonies were isolated and their decarboxylation activity in was examined. The content og biogenic amines was also investigated in indivi-dual samples of cheese. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30820
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-02 |
|