dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Čapková, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-13T08:43:10Z |
|
dc.date.available |
2013-10-13T08:43:10Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/25024
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo srovnat 16 odrůd jabloní ve vztahu k jejich antioxidačním vlastnostem. Konkrétně byl sledován obsah polyfenolů, flavonoidů a vlastní antioxidační aktivita. Výsledky byly doplněny o analýzy refraktometrické sušiny. Jako nejperspektiv-nější odrůdy s vysokou antioxidační aktivitou se jeví zejména 'Šampion', 'Rosana' a 'Rubinole'. |
cs |
dc.format |
70 s. (12 863 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
3245816 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Klíčová slova: jablka
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
flavonoidy
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
refraktometrická sušina
|
cs |
dc.subject |
Keywords: apples
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
flavonoids
|
en |
dc.subject |
antioxidant activity
|
en |
dc.subject |
soluble solid content
|
en |
dc.title |
Antioxidační vlastnoti plodů vybraných odrůd |
cs |
dc.title.alternative |
Antioxidant Properties of Selected Apple Cultivars |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2013-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this diploma thesis is to compare the antioxidant properties of 16 apple varieties. Specifically, polyphenols, flavonoids and antioxidant activity were monitored. The research was complemented by an analysis of soluble solid content matter. The results show that the most promising varieties with high antioxidant activity were "Šampion", "Rosana" and "Rubinole". |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30691
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2013-05-02 |
|