Srovnání obsahu vybraných dusíkatých látek v červených vínech a klaretech

DSpace Repository

Language: English čeština 

Srovnání obsahu vybraných dusíkatých látek v červených vínech a klaretech

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňka, František
dc.contributor.author Konečná, Veronika
dc.date.accessioned 2013-10-13T07:44:06Z
dc.date.available 2013-10-13T07:44:06Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25008
dc.description.abstract V teoretické části této bakalářské práce byla popsána výroba vína ve všech jejích krocích, a také složení vinného moštu. Dále byly charakterizovány aminokyseliny a biogenní aminy, a byl popsán jejich význam v potravinách, především ve víně. Praktická část bakalářské práce byla zaměřena na laboratorní metody analýzy aminokyselin a biogenních aminů ve víně, a bylo provedeno porovnání naměřených hodnot s odbornou literaturou. cs
dc.format 58 (62 292 znaků) cs
dc.format.extent 2549158 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Aminokyseliny cs
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject hydrolýza cs
dc.subject dansylace cs
dc.subject Amino acids en
dc.subject biogenic amines en
dc.subject hydrolysis en
dc.subject dansylation en
dc.title Srovnání obsahu vybraných dusíkatých látek v červených vínech a klaretech cs
dc.title.alternative Comparison of Content of Selected Nitrogen Compounds in Red Wines and Clarets en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Fic, Vlastimil
dc.date.accepted 2013-06-13
dc.description.abstract-translated In the theoretical part of this bachelor thesis, making of wine in all steps and composition of grape must were described. Amino acids and biogenic amines were characterized and their significance in food, especially in wine, were described. The practical part of this thesis was focused on laboratory methods of analysis of amino acids and biogenic amines. Measured values were compared with references. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30609
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
konečná_2013_bp.pdf 2.431Mb PDF View/Open
konečná_2013_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
konečná_2013_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account