dc.contributor.advisor |
Buňka, František
|
|
dc.contributor.author |
Konečná, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-13T07:44:06Z |
|
dc.date.available |
2013-10-13T07:44:06Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/25008
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části této bakalářské práce byla popsána výroba vína ve všech jejích krocích, a také složení vinného moštu. Dále byly charakterizovány aminokyseliny a biogenní aminy, a byl popsán jejich význam v potravinách, především ve víně. Praktická část bakalářské práce byla zaměřena na laboratorní metody analýzy aminokyselin a biogenních aminů ve víně, a bylo provedeno porovnání naměřených hodnot s odbornou literaturou. |
cs |
dc.format |
58 (62 292 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
2549158 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
biogenní aminy
|
cs |
dc.subject |
hydrolýza
|
cs |
dc.subject |
dansylace
|
cs |
dc.subject |
Amino acids
|
en |
dc.subject |
biogenic amines
|
en |
dc.subject |
hydrolysis
|
en |
dc.subject |
dansylation
|
en |
dc.title |
Srovnání obsahu vybraných dusíkatých látek v červených vínech a klaretech |
cs |
dc.title.alternative |
Comparison of Content of Selected Nitrogen Compounds in Red Wines and Clarets |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fic, Vlastimil |
|
dc.date.accepted |
2013-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretical part of this bachelor thesis, making of wine in all steps and composition of grape must were described. Amino acids and biogenic amines were characterized and their significance in food, especially in wine, were described. The practical part of this thesis was focused on laboratory methods of analysis of amino acids and biogenic amines. Measured values were compared with references. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19584
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30609
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-15 |
|