Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z moravských vín
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Ondruchová, Simona
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-13T05:25:18Z |
|
dc.date.available |
2013-10-13T05:25:18Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24950
|
|
dc.description.abstract |
V bakalářské práci byla sledována produkce osmi biogenních aminů u 140 kmenů bakterií vyizolovaných z moravských vín, které byly kultivovány na třech půdách. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku a význam mikroorganismů a biogenních aminů vyskytujících se ve vínech a problematiku s ní spojenou. V praktické části je sledována produkce biogenních aminů bakteriemi pomocí kapalinové chromatografie po předchozí derivatizaci dansylchloridem. |
cs |
dc.format |
47 s. |
cs |
dc.format.extent |
1195770 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
biogenní aminy
|
cs |
dc.subject |
mikroorganismy
|
cs |
dc.subject |
bakterie mléčného kvašení
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
biogenic amines
|
en |
dc.subject |
microorganisms
|
en |
dc.subject |
lactic acid bacteria
|
en |
dc.title |
Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z moravských vín |
cs |
dc.title.alternative |
Biogenic Amines Production by Bacteria Isolated from Moravian Wines |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pleva, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2013-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the production of eight biogenic amines in 140 strains of bacteria isolated from Moravian wines that were grown on three broths. The theoretical part is focused on the characteristics and importance of microorganisms and biogenic amines in wines. In the practical part of the thesis was monitored the production of biogenic amines by bacteria using liquid chromatography after derivatisation of dansylchloride. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19584
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30629
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-15 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account