Hodnocení analytických ukazatelů u zázvoru a křenu.
Show full item record
No preview available
|
Title:
|
Hodnocení analytických ukazatelů u zázvoru a křenu. |
| Author: |
Podsedník, Leoš
|
| Advisor: |
Škrovánková, Soňa
|
|
Abstract:
|
V teoretické části diplomové práce je charakterizován zázvor (Zingiber officinale Roscoe) a křen (Armoracia rusticana), jejich chemické složení, antioxidační a antimikrobiální vlastnosti a využití. Také byly popsány metody stanovení vybraných analytických ukazatelů. Experimentální část je zaměřena na stanovení sušiny, hrubé vlákniny, titrační kyselosti, refraktometrické sušiny, antioxi-dační aktivity, celkového obsahu polyfenolů a jednotlivých fenolů v křenu a zázvoru technikou HPLC/UV. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/24801
|
|
Date:
|
2013-01-16 |
|
Availability:
|
Bez omezení |
|
Department:
|
Ústav technologie potravin |
|
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
|
Grade for thesis and defense:
|
A
30759
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account