dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Neduchalová, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-12T17:07:41Z |
|
dc.date.available |
2013-10-12T17:07:41Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24656
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce je zaměřena na studium množství biologicky významných látek v různých druzích kávy. Jednotlivé kávy se od sebe lišily svým složením a původem. V praktické části bylo provedeno stanovení celkových polyfenolů a antioxidační aktivity. Celkový obsah polyfenolů byl stanoven spektrometricky s pomocí Follinova činidla a antioxidační aktivita byla stanovena metodou DPPH. Součástí práce je také stanovení životaschopnosti buněk ve vybraných vzorcích káv. Výsledné hodnoty byly porovnány a vyhodnocovány. |
cs |
dc.format |
69 s. |
cs |
dc.format.extent |
1638763 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
káva
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
DPPH
|
cs |
dc.subject |
aktivita
|
cs |
dc.subject |
coffee
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
DPPH
|
en |
dc.subject |
activity
|
en |
dc.title |
Stanovení biologicky aktivních látek v různých druzích kávy |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of Biologically Active Substances in Various Types of Coffee |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kuceková, Zdenka |
|
dc.date.accepted |
2013-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis is focused on the study of biologically important compounds in different types of coffee. Each coffee from one another in composition, and origin. In the practical part, the determination of total polyphenols and antioxidant activity. Total polyphenol content was determined spectrophotometrically using Follinova agent and antioxidant activity was determined by DPPH. The work also includes the determination of cell viability in selected samples of coffees. The resulting values were compared and evaluated. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30751
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-02 |
|