Antimikrobní vlastnosti koloidního polyanilinu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antimikrobní vlastnosti koloidního polyanilinu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kašpárková, Věra
dc.contributor.author Maráková, Nela
dc.date.accessioned 2013-10-12T00:01:23Z
dc.date.available 2013-10-12T00:01:23Z
dc.date.issued 2013-02-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24556
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá problematikou antimikrobních účinků koloidního polyanilinu. Teoretická část je věnována polyanilinu, zejména popisu jeho koloidní formy, její přípravy, vlastností a použití. Práce rovněž stručně charakterizuje vybrané grampozitivní a gramnegativní bakterie. V praktické části je provedena základní charakterizace studovaného koloidu fotonovou korelační spektroskopií a UV-VIS spektroskopií a je sledován jeho vliv na růst bakterií. cs
dc.format 62 s. cs
dc.format.extent 2535898 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject polyanilin cs
dc.subject koloidní forma polyanilinu cs
dc.subject antimikrobní účinek cs
dc.subject bakterie cs
dc.subject polyaniline en
dc.subject polyaniline colloidal form en
dc.subject antimicrobial effect en
dc.subject bacteria en
dc.title Antimikrobní vlastnosti koloidního polyanilinu cs
dc.title.alternative Antimicrobial Properties of Colloid Polyaniline en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Hauerlandová, Iva
dc.date.accepted 2013-06-05
dc.description.abstract-translated The thesis deals with the antimicrobial effects of colloidal polyaniline. The theoretical part is devoted to polyaniline, mainly to its colloidal form, its properties and methods of preparation. The thesis also briefly describes the selected grampositive and gramnegative bacteria. In the experimental part, the basic characterization of the colloid is performed using photon correlation spectroscopy and UV-VIS spectroscopy. The effect of the colloidal polyaniline on the growth of bacteria is outlined as well. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/145 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30842
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-24


Files in this item

Files Size Format View
maráková_2013_bp.pdf 2.418Mb PDF View/Open
maráková_2013_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
maráková_2013_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account