dc.contributor.advisor |
Kašpárková, Věra
|
|
dc.contributor.author |
Maráková, Nela
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-12T00:01:23Z |
|
dc.date.available |
2013-10-12T00:01:23Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-18 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24556
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá problematikou antimikrobních účinků koloidního polyanilinu. Teoretická část je věnována polyanilinu, zejména popisu jeho koloidní formy, její přípravy, vlastností a použití. Práce rovněž stručně charakterizuje vybrané grampozitivní a gramnegativní bakterie. V praktické části je provedena základní charakterizace studovaného koloidu fotonovou korelační spektroskopií a UV-VIS spektroskopií a je sledován jeho vliv na růst bakterií. |
cs |
dc.format |
62 s. |
cs |
dc.format.extent |
2535898 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
polyanilin
|
cs |
dc.subject |
koloidní forma polyanilinu
|
cs |
dc.subject |
antimikrobní účinek
|
cs |
dc.subject |
bakterie
|
cs |
dc.subject |
polyaniline
|
en |
dc.subject |
polyaniline colloidal form
|
en |
dc.subject |
antimicrobial effect
|
en |
dc.subject |
bacteria
|
en |
dc.title |
Antimikrobní vlastnosti koloidního polyanilinu |
cs |
dc.title.alternative |
Antimicrobial Properties of Colloid Polyaniline |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hauerlandová, Iva |
|
dc.date.accepted |
2013-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the antimicrobial effects of colloidal polyaniline. The theoretical part is devoted to polyaniline, mainly to its colloidal form, its properties and methods of preparation. The thesis also briefly describes the selected grampositive and gramnegative bacteria. In the experimental part, the basic characterization of the colloid is performed using photon correlation spectroscopy and UV-VIS spectroscopy. The effect of the colloidal polyaniline on the growth of bacteria is outlined as well. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/145
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30842
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-24 |
|