Historie a geografie vinařství na světové, evropské a české úrovni

DSpace Repository

Language: English čeština 

Historie a geografie vinařství na světové, evropské a české úrovni

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fic, Vlastimil
dc.contributor.author Mazálková, Petra
dc.date.accessioned 2013-10-11T23:31:45Z
dc.date.available 2013-10-11T23:31:45Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24541
dc.description.abstract Tato bakalářská práce popisuje botanický vývoj, historii pěstování vinné révy a rozvoj vinařství od nejstarších dob až do konce 20. století. Zabývá se jak historií celé Evropy, tak historií České republiky. V další části popisuje geografické rozložení vinné révy v závislosti na klimatu a půdních podmínkách. Poslední část této práce mapuje spotřebu vína v České republice a dovoz vína do České republiky. cs
dc.format 48 s. ( 67 687 znaků) cs
dc.format.extent 3763661 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject réva vinná cs
dc.subject historie cs
dc.subject geografie cs
dc.subject klima cs
dc.subject dovoz vína cs
dc.subject grapevine en
dc.subject history en
dc.subject geography en
dc.subject climate en
dc.subject wine import en
dc.title Historie a geografie vinařství na světové, evropské a české úrovni cs
dc.title.alternative History and Geography of Viticulture on the World, European and Czech Level en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Váňa, Jaroslav
dc.date.accepted 2013-06-04
dc.description.abstract-translated This Bachelor thesis describes botanical development, history of wine growing, and development of wine-making from earliest times to the end of the twentieth century. It deals with history of the whole of Europe as well as history of the Czech Republic. In other part, it describes geographic distribution of grapevine depending on climate and soil condi-tions. The last part of the Thesis maps wine consumption in the Czech Republic and im-porting of wine to the Czech Republic. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29273
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
mazálková_2013_bp.pdf 3.589Mb PDF View/Open
mazálková_2013_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
mazálková_2013_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account