dc.contributor.advisor |
Severová, Marta
|
|
dc.contributor.author |
Konečná, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-14T13:58:57Z |
|
dc.date.available |
2010-07-14T13:58:57Z |
|
dc.date.issued |
2007-06-04 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/2444
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá charakteristikou, chemickou strukturou, působením v organismu a stabilitou vitaminu C. Součástí je rešerše o využití vitaminu C v potravinářském průmyslu. Ve stručnosti se zabývá běžně používanými metodami laboratorního stanovení vitaminu C. Obsahuje obecnou charakteristiku metody vysokoúčinné kapalinové chromatografie a přehled metod HPLC pro stanovení vitaminu C v potravinách se zaměřením na nápoje. |
cs |
dc.format |
48 s. |
cs |
dc.format.extent |
960804 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vitamin C
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
metody
|
cs |
dc.subject |
vitamin C
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.subject |
methods
|
en |
dc.title |
Stanovení změn vitaminu C v potravinách pomocí HPLC |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of vitamin C in foodstuffs by HPLC |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2007-06-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
In this bachelor paper, characteristic, chemical structure, activity in human organism and stability of vitamin C are discussed. There is a literature research of usage of vitamin C in food industry in this paper. It is briefly engaged in common methods used for lab determination of vitamin C. Short characteristic of high-performance liquid chromatography and survay of HPLC methods for determination of vitamin C in foodstuffs aimed at beverages are introduced. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5283
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
B |
|