Problematika geneticky modifikovaného hrachu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Problematika geneticky modifikovaného hrachu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Moudrá, Kateřina
dc.date.accessioned 2013-10-11T19:37:48Z
dc.date.available 2013-10-11T19:37:48Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24444
dc.description.abstract Tématem této bakalářské práce je hrách a využití metod transgenoze ke zlepšení jeho vlastností. První část se věnuje obecně hrachu, jeho významu, botanické charakteristice, složení semen, škůdcům a onemocněním. Druhá část práce je pak zaměřena na transgenozi, metody transgenoze, nejčastěji vnášené transgeny a uplatnění transgenoze ve šlechtění hrachu. V závěru jsou stručně popsány pravidla pěstování transgenních plodin, rizika a problémy spjaté s genetickými modifikacemi. cs
dc.format 59 s. cs
dc.format.extent 1262113 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject hrách setý cs
dc.subject výživová hodnota cs
dc.subject škůdci hrachu cs
dc.subject onemocnění hrachu cs
dc.subject transgenoze cs
dc.subject transgen cs
dc.subject Pea en
dc.subject nutritional value en
dc.subject pea pests en
dc.subject pea diseases en
dc.subject transgenesis en
dc.subject transgene en
dc.title Problematika geneticky modifikovaného hrachu cs
dc.title.alternative The Issue of the Genetically Modified Pea en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2013-06-04
dc.description.abstract-translated The theme of this bachelor thesis is the pea and the use of transgenesis to improve its properties. The first part deals with the pea generally, its importance, botanical characteristics, seed composition, pests and diseases. The second part is focused on transgenesis, methods of transgenesis, most often inserted transgenes and application of transgenesis in breeding the pea. The rules of transgenic crops cultivation, the risks and problems associated with genetic modifications are briefly described in conclusion. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30049
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
moudrá_2013_bp.pdf 1.203Mb PDF View/Open
moudrá_2013_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
moudrá_2013_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account