[NEOBHÁJENO] Technologické zákroky zamezující biochemickým změnám révového vína během skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

[NEOBHÁJENO] Technologické zákroky zamezující biochemickým změnám révového vína během skladování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Svoboda, Luděk
dc.date.accessioned 2013-10-11T15:42:03Z
dc.date.available 2013-10-11T15:42:03Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24292
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá výrobou, skladováním a správným zacházením s vínem za účelem vyprodukování co nejkvalitnějšího produktu určeného ke konzumaci. Práce je rozčleněna do sedmi kapitol. První kapitola se krátce zabývá historií pěstování révy vinné. Druhá kapitola se zabývá opět krátce rody a odrůdami révy vinné. Třetí kapitola zahrnuje výrobu vína od růstu a sběru hroznů až po stabilizaci hotového vína. Čtvrtá kapitola pojednává o skladování moštů a vín. Pátá kapitola obsahuje výčet chemických látek obsažených ve víně. Šestá kapitola se zabývá vybranými vadami a nemocemi vín a jejich prevencí a odstraněním. Poslední sedmá kapitola se zabývá sířením moštů a vín. cs
dc.format 49 cs
dc.format.extent 1095215 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject odrůdy cs
dc.subject výroba cs
dc.subject skladování cs
dc.subject vady a nemoci cs
dc.subject technologické zákroky cs
dc.subject wine en
dc.subject production en
dc.subject storage en
dc.subject deffects en
dc.subject diseas en
dc.title [NEOBHÁJENO] Technologické zákroky zamezující biochemickým změnám révového vína během skladování cs
dc.title.alternative The Technological Intervention for the Restriction of Biochemical Changes of Grape Wine During Storage en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2013-06-03
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with production, storage and proper manipulation with wine to produce the highest quality of final wine. This thesis is divided into seven chapters. First chapter briefly describes history of growing vine. Second chapter deals with kinds and types of grapevines. Third chapter describes production of wine from grapes growing to final wine stabilization. The fourth chapter deals with the storage of cider and wine. The fifth chapter contains a list of chemical substances contained in wine. The sixth chapter deals with wine deffects and diseases and their prevention and elimination. Last chapter deals with wine and cider sulphuring. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result neobhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/224 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25707
utb.result.grade F
dc.date.submitted 2013-05-15
local.subject výroba vína cs
local.subject wine making en


Files in this item

Files Size Format View
svoboda_2013_bp.pdf 1.044Mb PDF View/Open
svoboda_2013_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
svoboda_2013_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account