[NEOBHÁJENO] Technologické zákroky zamezující biochemickým změnám révového vína během skladování
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Hanuštiak, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Svoboda, Luděk
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T15:42:03Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T15:42:03Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24292
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá výrobou, skladováním a správným zacházením s vínem za účelem vyprodukování co nejkvalitnějšího produktu určeného ke konzumaci. Práce je rozčleněna do sedmi kapitol. První kapitola se krátce zabývá historií pěstování révy vinné. Druhá kapitola se zabývá opět krátce rody a odrůdami révy vinné. Třetí kapitola zahrnuje výrobu vína od růstu a sběru hroznů až po stabilizaci hotového vína. Čtvrtá kapitola pojednává o skladování moštů a vín. Pátá kapitola obsahuje výčet chemických látek obsažených ve víně. Šestá kapitola se zabývá vybranými vadami a nemocemi vín a jejich prevencí a odstraněním. Poslední sedmá kapitola se zabývá sířením moštů a vín. |
cs |
dc.format |
49 |
cs |
dc.format.extent |
1095215 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
odrůdy
|
cs |
dc.subject |
výroba
|
cs |
dc.subject |
skladování
|
cs |
dc.subject |
vady a nemoci
|
cs |
dc.subject |
technologické zákroky
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
production
|
en |
dc.subject |
storage
|
en |
dc.subject |
deffects
|
en |
dc.subject |
diseas
|
en |
dc.title |
[NEOBHÁJENO] Technologické zákroky zamezující biochemickým změnám révového vína během skladování |
cs |
dc.title.alternative |
The Technological Intervention for the Restriction of Biochemical Changes of Grape Wine During Storage |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2013-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with production, storage and proper manipulation with wine to produce the highest quality of final wine. This thesis is divided into seven chapters. First chapter briefly describes history of growing vine. Second chapter deals with kinds and types of grapevines. Third chapter describes production of wine from grapes growing to final wine stabilization. The fourth chapter deals with the storage of cider and wine. The fifth chapter contains a list of chemical substances contained in wine. The sixth chapter deals with wine deffects and diseases and their prevention and elimination. Last chapter deals with wine and cider sulphuring. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
neobhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/224
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25707
|
|
utb.result.grade |
F |
|
dc.date.submitted |
2013-05-15 |
|
local.subject |
výroba vína
|
cs |
local.subject |
wine making
|
en |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account