dc.contributor.advisor |
Baroš, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Skočková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T15:18:19Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T15:18:19Z |
|
dc.date.issued |
2013-03-15 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24273
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářská práce je posouzení konkurenceschopnosti a doporučení postupů k jejímu zvýšení. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, a to na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou definovány pojmy jako je konkurence a konkurenceschopnost, image firmy, prosperita, SWOT analýza a jiné metody používané k posuzování konkurenceschopnosti firmy. Praktická část je zaměřena na představení firmy XY, kde je analýza prováděna, seznámení s její historií, imagem firmy, organizačním členěním a popsány také jsou hlavní aktivity firmy. Na základě poznatků z teoretické části se vypočítají poměrové ukazatelé, a to rentabilita, likvidita a pomocí dalších metod určených k analýze se posoudí prosperita. Následně finanční analýza ukáže, zda firma vykazuje zisk a je konkurenceschopná na trhu. V závěru bakalářské práce se vyhodnotí konkurenční výhody firmy XY vzhledem k jiným firmám zabývající se stejnou činností. Výsledkem práce je zhodnocení konkurenceschopnosti v tříletém období. |
cs |
dc.format |
63 s. |
cs |
dc.format.extent |
2713451 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Konkurence
|
cs |
dc.subject |
konkurenceschopnost
|
cs |
dc.subject |
hospodaření
|
cs |
dc.subject |
finanční analýza
|
cs |
dc.subject |
SWOT analýza
|
cs |
dc.subject |
Competition
|
en |
dc.subject |
competitiveness
|
en |
dc.subject |
management
|
en |
dc.subject |
financial analysis
|
en |
dc.subject |
SWOT analysis
|
en |
dc.title |
Analýza hospodaření za účelem posouzení konkurenceschopnosti podniku XY |
cs |
dc.title.alternative |
The Economic Analysis Aiming to Assess the Company XY Competitiveness |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Brázdilová, Petra |
|
dc.date.accepted |
2013-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the bachelor thesis is to assess competitiveness and recommendations of procedures to increase it. The thesis is divided into two main parts, namely a theoretical and practical. In the theoretical part terms such as competition and competitiveness, company image, prosperity, SWOT analysis and other methods used to assess the competitiveness of the company are defined. The practical part is focused on the performance of XY, where the analysis is performed, information about its history, company image, organizational segmentation and description of main activities of the company. On the basis of the theoretical part ratios of indicators as profitability, liquidity and other techniques to assess analysing the prosperity are calculated. Then financial analysis shows that the company has a profit and compete in the market. The conclusion of the bachelor thesis assesses the competitive advantages of company XY relative to other firms engaged in the same activity. The result of this thesis assesses competitiveness in three years. |
en |
dc.description.department |
Vyšší odborná škola ekonomická |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/123
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Finanční řízení podniku |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Financial management of enterprises |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and Management |
en |
dc.identifier.stag |
32627
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2013-04-26 |
|