Kvasné procesy ve víně

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kvasné procesy ve víně

Show simple item record

dc.contributor.advisor Holko, Ivan
dc.contributor.author Doležalová, Alena
dc.date.accessioned 2013-10-11T13:58:05Z
dc.date.available 2013-10-11T13:58:05Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24232
dc.description.abstract Cílem této práce bylo napsat literární rešerši popisující kvasné procesy ve víně prová-děné kvasinkami divokými nebo čistou kulturou kvasinek. Kvasinky přirozeně se na-cházejí na povrchu hroznu. Při spontánním kvašení právě tyto divoké kvasinky startují fermentaci v moštu, poté během hlavního kvašení přebírá kvasinka Saccharomyces ce-revisiae dominantní roli. Naopak čistá kultura je naočkovaná do moštu eliminovaného od mikroorganismů, čímž se dosáhne řízené fermentace. Vliv kvasné technologie má vliv na senzorickou stránku vína. Spontánně kvašená vína se mohou chlubit svou jedi-nečností, plnou chutí a kompletním spektrem aromatických látek. cs
dc.format 47 cs
dc.format.extent 2846549 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject kvašení cs
dc.subject kvasinky cs
dc.subject alkoholové kvašení cs
dc.subject Saccharomyces cerevisiae cs
dc.subject wine en
dc.subject fermentation en
dc.subject yeast en
dc.subject alcoholic fermentation en
dc.subject Saccharomyces cerevisiae en
dc.title Kvasné procesy ve víně cs
dc.title.alternative The Fermentation Process In Wine en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda
dc.date.accepted 2013-06-04
dc.description.abstract-translated The aim of this work was to write a literary research describing the processes of fermentation in wine by wild yeast or pure culture yeast. Yeasts naturally occur on the surface of the grape. In spontaneous fermentation, these wild yeasts start the fermentation in the must, then during the main fermentation yeast Saccharomyces cerevisiae dominates. On the contrary, pure culture is inoculated into the must from which microorganisms have been eliminated, which results is controlled fermentation. Fermentation technology influences sensory aspects of wine. Spontaneously fermented wines can be valued for their unique taste and a complete range of aromas. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30362
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-17


Files in this item

Files Size Format View
doležalová_2013_bp.pdf 2.714Mb PDF View/Open
doležalová_2013_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
doležalová_2013_op.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account