dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Krpec, Petr
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T20:14:01Z |
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T13:44:47Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T20:14:01Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T13:44:47Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
en |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24227
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá jedlými květy, jejichž výběr je velmi pestrý. Na talíři nás zaujmou svou barvou, vůní a chutí. Teoretická část obsahuje seznámení s významem jedlých květů a stručnou charakteristiku vybraných druhů a jejich využití v gastronomii. V praktické části jsou uvedeny vybrané pokrmy, fotografie jejich zdobení jedlými květy a jsou zde zpracovány výsledky senzorického hodnocení použitých jedlých květů, které jsou graficky vyhodnoceny. |
en |
dc.format |
85 s. Obrazové přílohy 15 s. |
en |
dc.format.extent |
15759073 bytes |
en |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
en |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
jedlé květy
|
en |
dc.subject |
gastronomie
|
en |
dc.subject |
netradiční pokrmy
|
en |
dc.subject |
zdobení
|
en |
dc.subject |
senzorické hodnocení
|
en |
dc.subject |
edible flowers
|
en |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.subject |
nontraditional dishes
|
en |
dc.subject |
decoration
|
en |
dc.subject |
sensory evaluation
|
en |
dc.title |
Využití jedlých květů v gastronomii |
en |
dc.title.alternative |
The Use of Edible Flowers in Gastronomy |
en |
dc.type |
diplomová práce |
en |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2012-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis occupies with edible flowers whose choice is very varied. The eating flowers take us with their color, smell and taste. The theoretical part contains an explanation of the edible flowers importance, their brief characteristic of chosen kinds and their use in gastronomy. The chosen dishes, the photographies of their decoration with edible flowers are presented in the practical part. There are also presented the results of the sensory evaluation of used eating flowers which are graphically evaluated. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
en |
dc.description.result |
obhájeno |
en |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
en |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
en |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
en |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
en |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
en |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25474
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|