Destiláty z peckového ovoce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Destiláty z peckového ovoce

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Neduchal, František
dc.date.accessioned 2013-10-11T12:54:52Z
dc.date.available 2013-10-11T12:54:52Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24194
dc.description.abstract Cílem mé bakalářské práce bylo popsat detailně skutečnosti o destilaci a dát je do souvislosti s výrobou ovocných destilátů. Konkrétně jsem se zaměřil na peckové ovoce. Z nich má v našich zemích největší tradici výroba pálenek ze švestek. Ceněn je také meruňkový destilát. Méně doceněnými destiláty ve srovnání s ostatními evropskými státy jsou třešňovice a višňovice. cs
dc.format 46 s. (67 131 znaků) cs
dc.format.extent 1763298 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject etanolové kvašení cs
dc.subject lihoviny cs
dc.subject destilace cs
dc.subject peckové ovoce cs
dc.subject ethanol fermentation en
dc.subject spirits en
dc.subject distillation en
dc.subject stone fruit en
dc.title Destiláty z peckového ovoce cs
dc.title.alternative Stone Fruit Spirits en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2013-06-04
dc.description.abstract-translated The objective of this bachelor thesis is to describe facts about distillation process in details and in context of production of fruit spirits. Particularly, I focus on stone fruit, from which plum brandy has the reachest history in the Czech regions. Beside plum brandy, apricot brandy is also appreciated. Cherry or sour cherry brandy are less appreciated there in comparison with other european countries. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29427
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-16


Files in this item

Files Size Format View
neduchal_2013_bp.pdf 1.681Mb PDF View/Open
neduchal_2013_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
neduchal_2013_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account