Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Stávek, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Kuncová, Šárka
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T11:15:20Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T11:15:20Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24139
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce je zaměřená na vznik a význam polyfenolických látek ve víně. Úvodní část popisuje jejich rozdělení na podskupiny a vyjmenovává důležité zástupce. Další část se zabývá jejich chemickými přeměnami během technologického procesu výroby vína. Závěrečná kapitola pak shrnuje dosavadní poznatky a vědomosti o zdraví prospěšném vlivu polyfenolických látek na lidské tělo a jeho orgánové soustavy s důrazem na specifické účinky při léčbě určitých onemocnění. |
cs |
dc.format |
52 s. |
cs |
dc.format.extent |
2040365 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
polyfenolické látky
|
cs |
dc.subject |
macerace
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
polyphenolic compounds
|
en |
dc.subject |
macerating
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.title |
Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví |
cs |
dc.title.alternative |
Phenolic Compounds Produced During the Maturation of Wine and their Influence on Healt of People |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2013-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work is focused on the origin and importance of polyphenolic compounds contained in wine. The opening part of this work describes their dividing into subgroups and lists important representatives. The following part deals with their chemical transformation in technological process of making wine. The final part summarizes present results and knowledge about the positive influence of polyphenical compounds on human body and its organ system and emphasizes the specific effect in treatment of some diseases. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29869
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-15 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account