dc.contributor.advisor |
Doležalová, Magda
|
|
dc.contributor.author |
Zicháčková, Ivana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T09:45:01Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T09:45:01Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24129
|
|
dc.description.abstract |
Průtoková cytometrie představuje novou laboratorní techniku, která je založena na principu fluorescence a rozptylu světla. Slouží k rychlé kvantifikaci a identifikaci buněk ve vzorku, k určení a analýze buněčných parametrů a v neposlední řadě i k buněčnému třídění. Průtoková cytometrie představuje perspektivní laboratorní techniku, která umožňuje ve velmi krátké době poskytnout informace o citlivosti mikroorganismů vůči antimikrobiálním látkám. Díky tomu nalezla široké uplatnění v potravinářském a farmaceutickém průmyslu, medicíně, ekologii, vědě a výzkumu. |
cs |
dc.format |
42 s. (63 142 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1256709 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
průtoková cytometrie
|
cs |
dc.subject |
antimikrobiální účinky
|
cs |
dc.subject |
mikroorganismus
|
cs |
dc.subject |
flow cytometry
|
en |
dc.subject |
antimicrobial activity
|
en |
dc.subject |
microorganism
|
en |
dc.title |
Možnosti využití průtokové cytometrie ke stanovení antimikrobiálních účinků |
cs |
dc.title.alternative |
Evaluation of Antimicrobial Activity by Flow Cytometry |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Holko, Ivan |
|
dc.date.accepted |
2013-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
Flow cytometry is a new laboratory technique which is based on the principle of fluorescence and light scattering. Used for rapid identification and quantification of cells in the sample to identify and analyze cell parameters and ultimately also to cell sorting. Flow cytometry is promising laboratory technique which allows in a very short time to provide information on the susceptibility of microorganisms to antimicrobial effect. Found an extensive application in the food and pharmaceutical industries, medicine, ecology, science and investigation. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30394
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-16 |
|