dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Lukášová, Eva
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T04:41:39Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T04:41:39Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/24087
|
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na výživu dětí od narození do jednoho roku. Zabývá se energetickými a nutričními požadavky pro danou fyziologickou skupinu. Charakterizuje druhy mléčné výživy i postupné zavádění jednotlivých potravin do jídelníčku kojenců. Praktická část práce se zaměřuje na zjištění stavu výživy dětí do jednoho roku, zejména na délku kojení, výběr náhradní mléčné výživy, zavádění příkrmů, používání potravin vyráběných pro tuto věkovou skupinu strávníků a jejich nabídku na trhu. |
cs |
dc.format |
101 s. (136 665 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
5113825 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kojenecká výživa
|
cs |
dc.subject |
mléčná výživa
|
cs |
dc.subject |
náhradní mléčná výživa
|
cs |
dc.subject |
příkrm
|
cs |
dc.subject |
nemléčný příkrm
|
cs |
dc.subject |
baby food
|
en |
dc.subject |
milk food
|
en |
dc.subject |
replacement milk food
|
en |
dc.subject |
side dish
|
en |
dc.subject |
solid food
|
en |
dc.title |
Specifika výživy dětí od narození do jednoho roku |
cs |
dc.title.alternative |
Specification of Nutrition for Children from Birth to One Year Old |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Růžičková, Jana |
|
dc.date.accepted |
2013-05-27 |
|
dc.description.abstract-translated |
The work is focused on nutrition of children from birth to one year. It deals with the energy and nutritional requirements for the physiological group. Characterizing the type of milk pro-living and the gradual introduction of foods into the diet of infants. Practical work fo-cuses on finding the nutritional status of children under one year, especially on the duration of breastfeeding, select replacement milk formulas, the introduction of complementary feeding, the use of food produced for the cap-ment group of boarders and their offer on the market. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30828
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|