Vliv půdního dusíku a fosforu na antioxidační vlastnosti plodu paprik

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv půdního dusíku a fosforu na antioxidační vlastnosti plodu paprik

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Hlaváčová, Irena
dc.date.accessioned 2013-10-11T04:00:18Z
dc.date.available 2013-10-11T04:00:18Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24044
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo sledovat vliv stupňovaných dávek půdního dusíku a fosforu na antioxidační vlastnosti paprik. Byly použity tři úrovně hnojení. Sledován byl obsah polyfenolů, flavonoidů a celkové antioxidační aktivity. Výzkum byl prováděn formou nádobového pokusu. Chemickými analýzami byl zjištěn vliv různých dávek hnojení na zmíněné parametry. cs
dc.format 69 cs
dc.format.extent 8374130 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject papriky cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject flavonoidy cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject hnojení cs
dc.subject polyphenols en
dc.subject flavonoids en
dc.subject antioxidant activity en
dc.subject fertilization en
dc.title Vliv půdního dusíku a fosforu na antioxidační vlastnosti plodu paprik cs
dc.title.alternative The Influence of Soil Nitrogen and Phosphorus on Sweet Pepper Antioxidant Properties en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2013-05-27
dc.description.abstract-translated The aim of this diploma thesis is to observe the antioxidant properties of peppers during increasing the amount of soil nitrogen and phosphorus. There were three levels of fertilization used. Specifically, polyphenols, flavonoids and total antioxidant activity were monitored. This research was carried out using the container experiment. The influence of various amounts of fertilization on parameters mentioned above was determined by chemical analysis. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29433
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2013-05-14


Files in this item

Files Size Format View
hlaváčová_2013_dp.pdf 7.986Mb PDF View/Open
hlaváčová_2013_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
hlaváčová_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account