Vliv mechanického opracování surovin rostlinného původu na účinnost sterilačního zákroku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv mechanického opracování surovin rostlinného původu na účinnost sterilačního zákroku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Procházková, Alena
dc.date.accessioned 2013-10-11T01:29:29Z
dc.date.available 2013-10-11T01:29:29Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23976
dc.description.abstract Diplomová práce popisuje vliv mechanického opracování na sterilační účinek různých druhů ovoce a zeleniny. Teoretická část se zabývá rozdělením jednotlivých druhů ovoce a zeleniny, úpravami při jejich zpracování, rozdělením konzervačních metod, s důrazem na tepelnou sterilaci. Dále jsou v práci popsány nejběžnější metody kontroly sterilačního účinku se zaměřením na stanovení hodnoty W a také někteří analytičtí ukazatelé s popisem jejich stanovení. Praktická část se zabývá vyhodnocením stanovované hodnoty W a také vyhodnocením jednotlivých použitých analytických metod. Je zde také vyhodnocena sen-zorická analýza vzorků. cs
dc.format 95 s. cs
dc.format.extent 5344691 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ovoce a zelenina cs
dc.subject konzervační metody cs
dc.subject hodnota W cs
dc.subject vitamin C cs
dc.subject antioxidační kapacita cs
dc.subject fruits and vegetables en
dc.subject preservation methods en
dc.subject the value of W en
dc.subject vitamin C en
dc.subject antioxidant capacity en
dc.title Vliv mechanického opracování surovin rostlinného původu na účinnost sterilačního zákroku cs
dc.title.alternative The Effect of mechanical Finishing of Vegetable Origin raw Materials on sterilising Intervention Efficiency en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2013-05-28
dc.description.abstract-translated This thesis describes the effect of mechanical treatment on thermal sterilization effect of different fruits and vegetables. The theoretical part deals with the distribution of fruits and vegetables, modifications in the processing, distribution preservation methods, with em-phasis on thermal sterilization. The thesis describes the most common methods of control-ling the sterilizing effect, with a focus on determining the value of W and also some analy-tical indicators with description their determination. The practical part describes the eva-luation of value W, of the analytical methods and sensory analysis of samples. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29958
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
procházková_2013_dp.pdf 5.097Mb PDF View/Open
procházková_2013_vp.pdf 62.73Kb PDF View/Open
procházková_2013_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account