dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Procházková, Alena
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T01:29:29Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T01:29:29Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23976
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce popisuje vliv mechanického opracování na sterilační účinek různých druhů ovoce a zeleniny. Teoretická část se zabývá rozdělením jednotlivých druhů ovoce a zeleniny, úpravami při jejich zpracování, rozdělením konzervačních metod, s důrazem na tepelnou sterilaci. Dále jsou v práci popsány nejběžnější metody kontroly sterilačního účinku se zaměřením na stanovení hodnoty W a také někteří analytičtí ukazatelé s popisem jejich stanovení. Praktická část se zabývá vyhodnocením stanovované hodnoty W a také vyhodnocením jednotlivých použitých analytických metod. Je zde také vyhodnocena sen-zorická analýza vzorků. |
cs |
dc.format |
95 s. |
cs |
dc.format.extent |
5344691 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ovoce a zelenina
|
cs |
dc.subject |
konzervační metody
|
cs |
dc.subject |
hodnota W
|
cs |
dc.subject |
vitamin C
|
cs |
dc.subject |
antioxidační kapacita
|
cs |
dc.subject |
fruits and vegetables
|
en |
dc.subject |
preservation methods
|
en |
dc.subject |
the value of W
|
en |
dc.subject |
vitamin C
|
en |
dc.subject |
antioxidant capacity
|
en |
dc.title |
Vliv mechanického opracování surovin rostlinného původu na účinnost sterilačního zákroku |
cs |
dc.title.alternative |
The Effect of mechanical Finishing of Vegetable Origin raw Materials on sterilising Intervention Efficiency |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2013-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis describes the effect of mechanical treatment on thermal sterilization effect of different fruits and vegetables. The theoretical part deals with the distribution of fruits and vegetables, modifications in the processing, distribution preservation methods, with em-phasis on thermal sterilization. The thesis describes the most common methods of control-ling the sterilizing effect, with a focus on determining the value of W and also some analy-tical indicators with description their determination. The practical part describes the eva-luation of value W, of the analytical methods and sensory analysis of samples. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29958
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|