dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Žourková, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T01:08:25Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T01:08:25Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23960
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá srovnáním hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce. Teoretická část popisuje v první kapitole obecnou charakteristiku ovoce a jeho chemické složení. Ve druhé kapitole jsou charakterizovány jednotlivé druhy netradičního ovoce, mezi které patří aronie, dřín, kalina, kdoulovec, mišpule, moruše, muchovník, rakytník a zimolez. Třetí kapitola je zaměřena na antioxidanty a blíže popisuje antioxidační aktivitu a polyfenoly. V praktické části jsou popsány principy chemických analýz a jejich postupy, dále jsou zde vyhodnoceny výsledky měření a srovnány s literaturou. Na základě laboratorních analýz jsou srovnány hodnoty antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce. |
cs |
dc.format |
87 s. (128 019 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
2176047 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
aronie
|
cs |
dc.subject |
dřín
|
cs |
dc.subject |
kalina
|
cs |
dc.subject |
kdoulovec
|
cs |
dc.subject |
mišpule
|
cs |
dc.subject |
moruše
|
cs |
dc.subject |
muchovník
|
cs |
dc.subject |
rakytník
|
cs |
dc.subject |
zimolez
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
antioxidační kapacita
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
black chokeberry
|
en |
dc.subject |
cornelian cherry
|
en |
dc.subject |
european cranberrybush fruit
|
en |
dc.subject |
quince
|
en |
dc.subject |
mespilus
|
en |
dc.subject |
mulberry
|
en |
dc.subject |
serviceberry
|
en |
dc.subject |
sea buckthorn
|
en |
dc.subject |
honeysuckle berry
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
antioxidant capacity
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.title |
Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce. |
cs |
dc.title.alternative |
Comparison of Total Antioxidant Capacity in Non-Traditional Fruits. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2013-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with a comparison of values of antioxidant capacity in non-traditional fruits. The theoretical part describes in the first chapter the general characteristics of the fruit and its chemical composition. The second charter describes characteristic of different types of non-traditional fruits such as black chokeberry, cornelian cherry, european cran-berrybush fruit, quince, mespilus, mulberry, serviceberry, sea buckthorn, honeysuckle berry and the third chapter focuses on antioxidants and elaborates on the antioxidant activity of polyphenols. The practical part contains detailed description of chemical analysis principles and procedures, and also describes evaluation and comparison of the measurement results against the data in the literature. Finally, based on laboratory analysis, the values of antioxidant capacities in non-traditional fruits are compared. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29438
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-09 |
|