dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Mikulášová, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-11T00:00:01Z |
|
dc.date.available |
2013-10-11T00:00:01Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23921
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce je seznámení s luštěninou sójou. Teoretická část pojednává o taxonomickém zařazení, charakteristice, historii, podmínkách pěstování a chemickém složení. Dále jsou popsány výrobky ze sóji, sójové náhražky masa a vliv konzumace těchto výrobků na zdraví člověka. Praktická část je zaměřena na analýzu tržní sítě a senzorickou analýzu organoleptických vlastností sójových náhražek masa. |
cs |
dc.format |
105 |
cs |
dc.format.extent |
3534585 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sója
|
cs |
dc.subject |
sójové výrobky
|
cs |
dc.subject |
isoflavony
|
cs |
dc.subject |
náhražky masa
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
soy
|
en |
dc.subject |
soy products
|
en |
dc.subject |
isoflavones
|
en |
dc.subject |
meat alternatives
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.title |
Využití sójových náhrad masa ve výživě člověka |
cs |
dc.title.alternative |
Usage of Meat Substitutes Made of Soy in Nutrition |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Dvořáková, Monika |
|
dc.date.accepted |
2013-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
The goal of the thesis is introduction to legume ? soy. The theoretical part deals with the taxonomic rank, characteristics, history, growing conditions and chemical structure. It is followed by description of soy products, soy alternatives for meat and the influence of consumption of these on human health. The practical part is focused on market network analysis and sensory analysis of organoleptic properities of soy based meat alternatives. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25677
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|