Využití sójových náhrad masa ve výživě člověka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití sójových náhrad masa ve výživě člověka

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Mikulášová, Monika
dc.date.accessioned 2013-10-11T00:00:01Z
dc.date.available 2013-10-11T00:00:01Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23921
dc.description.abstract Cílem diplomové práce je seznámení s luštěninou sójou. Teoretická část pojednává o taxonomickém zařazení, charakteristice, historii, podmínkách pěstování a chemickém složení. Dále jsou popsány výrobky ze sóji, sójové náhražky masa a vliv konzumace těchto výrobků na zdraví člověka. Praktická část je zaměřena na analýzu tržní sítě a senzorickou analýzu organoleptických vlastností sójových náhražek masa. cs
dc.format 105 cs
dc.format.extent 3534585 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject sója cs
dc.subject sójové výrobky cs
dc.subject isoflavony cs
dc.subject náhražky masa cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject soy en
dc.subject soy products en
dc.subject isoflavones en
dc.subject meat alternatives en
dc.subject sensory analysis en
dc.title Využití sójových náhrad masa ve výživě člověka cs
dc.title.alternative Usage of Meat Substitutes Made of Soy in Nutrition en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Dvořáková, Monika
dc.date.accepted 2013-05-28
dc.description.abstract-translated The goal of the thesis is introduction to legume ? soy. The theoretical part deals with the taxonomic rank, characteristics, history, growing conditions and chemical structure. It is followed by description of soy products, soy alternatives for meat and the influence of consumption of these on human health. The practical part is focused on market network analysis and sensory analysis of organoleptic properities of soy based meat alternatives. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25677
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
mikulášová_2013_dp.pdf 3.370Mb PDF View/Open
mikulášová_2013_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
mikulášová_2013_op.pdf 175.0Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account