dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Permedlová, Pavlína
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T23:50:48Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T23:50:48Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23910
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je v teoretické části zaměřena na historii perníkářství, rozdělení medu podle původu a druhu. Je popsáno chemické složení medu a jakostní parametry. V praktické části se zabývá analytickým měřením textury litého a tvarovaného perníku za použití medu květového a medovicového s různou dávkou medu v těstě. Byla provedena senzorická analýza u vzorků výrobků s odlišným dávkováním květového a medovicového medu. |
cs |
dc.format |
64 s. (9 963) |
cs |
dc.format.extent |
2004382 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Med
|
cs |
dc.subject |
perníkářství
|
cs |
dc.subject |
texturní analýza
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
Honey
|
en |
dc.subject |
gingerbread
|
en |
dc.subject |
texture analysis
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.title |
Postoj konzumentů ke kvalitě a význam medu v České republice |
cs |
dc.title.alternative |
Attitude of Consumers to the Quality and Importance of Honey in the Czech Republic |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Nedomová, Šárka |
|
dc.date.accepted |
2013-05-29 |
|
dc.description.abstract-translated |
This dissertation is focused on the history of gingerbread making and sorting the honey according to its origin and kind. The chemical consistence of honey and its quality parame-ters are described. In the practical part, the dissertation solves analytic measuring of the texture of poured and shaped gingerbread with use of flower and mead honey with the various honey batch in pastry. A sensor analysis at the samples of products with different batching of flower and mead honey was made. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29264
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|