dc.contributor.advisor |
Maňas, David
|
|
dc.contributor.author |
Šandová, Zdenka
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T23:42:00Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T23:42:00Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23898
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce pojednává o testování polymerních materiálů používaných k balení potravin. Teoretická část práce popisuje význam obalů v potravinářském průmyslu a představuje různé typy obalových materiálů. V praktické části byly testovány mechanické vlastnosti tří různých polyolefinů (PP, HDPE a LDPE) pomocí zkoušky tahem a zkouškou mikrotvrdosti. Získané výsledky byly statisticky i graficky vyhodnoceny. |
cs |
dc.format |
71 |
cs |
dc.format.extent |
6002749 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Obal
|
cs |
dc.subject |
Potraviny
|
cs |
dc.subject |
Polymer
|
cs |
dc.subject |
Mechanické vlastnosti
|
cs |
dc.subject |
Package
|
en |
dc.subject |
Grocery
|
en |
dc.subject |
Polymer
|
en |
dc.subject |
Mechanical properties
|
en |
dc.title |
Testování materiálových vlastností polymerů vhodných pro potravinářský průmysl |
cs |
dc.title.alternative |
Testing of Material Properties of Polymers Suitable for the Food Industry |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Ovsík, Martin |
|
dc.date.accepted |
2013-05-29 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with testing of polymer materials used for food packaging. The theoretical part of the paper describes the principle and function of packaging in the food industry and presents the different types of packaging materials. In the practical part, the mechanical properties of three different polyolefin were tested by using tensile test and microhardness test. The results were evaluated statistically and graphically. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29736
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|