dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Petrová, Magdalena
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T22:19:19Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T22:19:19Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23818
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se věnuje popisu sóji, jejím nutričním hodnotám, především vysokému obsahu bílkovin o poměrně vysoké výživové hodnotě a výborných funkčních vlastnostech. Dále je teoretická část věnována sójovému výrobku tofu, který je vyroben srážením čerstvého sójového mléka. Tofu je bohaté na kvalitní proteiny, vitamíny sk. B a obsahuje nízké procento sodíku. V experimentální práci byl proveden dotazníkový průzkum, který byl zaměřen cílovou skupinu respondentů. Dotazníky byly předloženy studentům středních nebo vysokých škol se zaměřením na oblast potravin, potravinářských technologií či gastronomie. Součástí práce byl i průzkum trhu zaměřený na tofu v supermarketech a hypermarketech v okolí Frýdku-Místku. |
cs |
dc.format |
83 s. |
cs |
dc.format.extent |
2477840 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sója luštinatá
|
cs |
dc.subject |
tofu
|
cs |
dc.subject |
dotazník
|
cs |
dc.subject |
průzkum trhu
|
cs |
dc.subject |
Soja glycine
|
en |
dc.subject |
Tofu
|
en |
dc.subject |
questionnaire
|
en |
dc.subject |
market research
|
en |
dc.title |
Sója, tofu a jejich role na českém trhu |
cs |
dc.title.alternative |
Soya Beans, Tofu and their Role in the Czech Market |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Růžičková, Jana |
|
dc.date.accepted |
2013-05-29 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis is about soybean and their hight nutritional values, especially hight content of proeteins with very important nutritional values and very great functionally properties. Next is the theoretical part devoted to the soya product tofu, which is made by coagluating of fresh soya milk. Tofu has hight content of quality proteins, vitamins B and content low percent of natrium. In experimental part had done questionnaire research for target group respondents. Questionnaires were submitted for students or graduates secondary or higher education with a focus on food, food technology and gastronomy. The component of this diploma thesis was a market research about tofu in the supermarkets and hypermarkets near Frýdek-Místek. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25858
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2013-05-09 |
|