Sója, tofu a jejich role na českém trhu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sója, tofu a jejich role na českém trhu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Petrová, Magdalena
dc.date.accessioned 2013-10-10T22:19:19Z
dc.date.available 2013-10-10T22:19:19Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23818
dc.description.abstract Diplomová práce se věnuje popisu sóji, jejím nutričním hodnotám, především vysokému obsahu bílkovin o poměrně vysoké výživové hodnotě a výborných funkčních vlastnostech. Dále je teoretická část věnována sójovému výrobku tofu, který je vyroben srážením čerstvého sójového mléka. Tofu je bohaté na kvalitní proteiny, vitamíny sk. B a obsahuje nízké procento sodíku. V experimentální práci byl proveden dotazníkový průzkum, který byl zaměřen cílovou skupinu respondentů. Dotazníky byly předloženy studentům středních nebo vysokých škol se zaměřením na oblast potravin, potravinářských technologií či gastronomie. Součástí práce byl i průzkum trhu zaměřený na tofu v supermarketech a hypermarketech v okolí Frýdku-Místku. cs
dc.format 83 s. cs
dc.format.extent 2477840 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject sója luštinatá cs
dc.subject tofu cs
dc.subject dotazník cs
dc.subject průzkum trhu cs
dc.subject Soja glycine en
dc.subject Tofu en
dc.subject questionnaire en
dc.subject market research en
dc.title Sója, tofu a jejich role na českém trhu cs
dc.title.alternative Soya Beans, Tofu and their Role in the Czech Market en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Růžičková, Jana
dc.date.accepted 2013-05-29
dc.description.abstract-translated This diploma thesis is about soybean and their hight nutritional values, especially hight content of proeteins with very important nutritional values and very great functionally properties. Next is the theoretical part devoted to the soya product tofu, which is made by coagluating of fresh soya milk. Tofu has hight content of quality proteins, vitamins B and content low percent of natrium. In experimental part had done questionnaire research for target group respondents. Questionnaires were submitted for students or graduates secondary or higher education with a focus on food, food technology and gastronomy. The component of this diploma thesis was a market research about tofu in the supermarkets and hypermarkets near Frýdek-Místek. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25858
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2013-05-09


Files in this item

Files Size Format View
petrová_2013_dp.pdf 2.363Mb PDF View/Open
petrová_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
petrová_2013_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account