dc.contributor.advisor |
Burešová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Vaňková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T21:32:37Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T21:32:37Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23767
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je přiblíženo využití různých druhů obilovin při přípravě pokrmů a nápojů, a také jak lze obiloviny připravit a kombinovat. V praktické části byly navrženy, vyrobeny nové pokrmy pro laktoovovegetariány a bylo provedeno jejich senzorické hodnocení. Pokrmy z obilovin, a polotovarů z obilovin byly hodnotiteli hodnoceny jako chutné a jednoduché, co do náročnosti na přípravu šetří čas, protože při technologickém zpracování nebyla vyžadována tepelná úprava delší než delší než u přípravy pokrmů z masa. |
cs |
dc.format |
78 s. |
cs |
dc.format.extent |
1994882 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Klíčová slova: obiloviny
|
cs |
dc.subject |
technologické postupy
|
cs |
dc.subject |
pokrmy z obilovin
|
cs |
dc.subject |
Key words: cereals
|
en |
dc.subject |
technological methods
|
en |
dc.subject |
meals from cereals
|
en |
dc.title |
Nové pokrmy pro laktoovovegetariány |
cs |
dc.title.alternative |
New Dishes from Grains for Laktoovovegetarians. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2013-05-27 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma thesis is divided on the theoretical and practical parts. The theoretical part is focused on using of different cereals in making meals and drinks and possibilities of preparing and combining cereals as well. In practical part some new meals for lacto-vegetarians were designed, made and sensoric evaluation was realised. The meals from cereals and semi-finished cereals products were evaluated by examiners as tasty and simple to prepare. They save time, because during the technological preparation there were not requierements on the longer heat treatment than at the preparation of meals made of meat. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29434
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|