dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Slováčková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T20:44:40Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T20:44:40Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23720
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na problematiku související s výživou dětí v mateřských školách. Teoretická část se zabývá významem živin ve vývoji dítěte, energetickými a nutričními požadavky a výživovými doporučeními ve stravování předškolních dětí. V práci je popsána historie školního stravování, pravidla pro výpočet spotřebního koše, výživové normy a pravidla pro sestavování jídelních lístků v mateřských školách. Praktická část obsahuje analýzu spotřebních košů v návaznosti na pestrost jídelníčků a sestavení a vyhodnocení jídelního lístku podle aktuálních výživových doporučených dávek a nového návrhu výživových doporučených dávek pro děti ve věku od 4 do 6 let. |
cs |
dc.format |
113 s., 14 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
25984201 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
výživa dětí
|
cs |
dc.subject |
spotřební koš
|
cs |
dc.subject |
výživové doporučené dávky
|
cs |
dc.subject |
doporučená pestrost stravy
|
cs |
dc.subject |
předškolní věk
|
cs |
dc.subject |
stravování v mateřských školách
|
cs |
dc.subject |
nutrition of children
|
en |
dc.subject |
consumer basket
|
en |
dc.subject |
population reference intake
|
en |
dc.subject |
recommended dietary variety
|
en |
dc.subject |
preschool age
|
en |
dc.subject |
feeding at nursery school
|
en |
dc.title |
Spotřební koš ve výživě a stravování dětí předškolního věku |
cs |
dc.title.alternative |
Consumer Basket in Nutrition and Feeding of Preschool Children |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Družbíková, Helena |
|
dc.date.accepted |
2013-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on issues related to nutrition of children at nursery schools. The theoretical part deals with the importance of nutrients in a child's development, energy and nutritional requirements and dietary recommendations in the diets of preschool children. The thesis describes the history of school meals, the rules for the calculation of the consumer basket, nutritional standards and rules for formation menus at nursery schools. The practical part contains an analysis of consumer baskets in relation to the variety of menus and the preparation and evaluation of the menu according to current population reference intake and according to a new designed population reference intake for children aged 4 to 6 years. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29959
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-09 |
|