Problematika kalkulačního systému ve firmě Drůbežárna Holešov spol. s r. o.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Problematika kalkulačního systému ve firmě Drůbežárna Holešov spol. s r. o.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Procházka, Petr
dc.contributor.author Fuksová, Barbora
dc.date.accessioned 2013-10-10T18:28:23Z
dc.date.available 2013-10-10T18:28:23Z
dc.date.issued 2013-03-15
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23619
dc.description.abstract V této bakalářské práci je zkoumána problematika stanovení optimální kalkulační metody a cen ve firmě Drůbežárna Holešov spol. s r. o., která se zabývá výrobou a prodejem majonézy, tatarské omáčky a prodejem vajec. Hlavním cílem této práce je návrh nové vhodné kalkulační metody a určení nové ceny. Vedlejším cílem bakalářské práce je analýza aktuálně využívaného kalkulačního systému a způsobu stanovení ceny u stávajících výrobků. V teoretické části mé práce je vysvětlena základní problematika kalkulačního systému nákladů, kalkulačních metod a stanovení ceny. V praktické části je řešena aktuální metoda kalkulací a určení cen, dále pak zjištění vhodné metody pro podnik a navržení nových cen stávajících výrobků, což je i výstupem mé práce. Potřebné informace k vypracování bakalářské práce jsou použity z účetnictví firmy. cs
dc.format 71 s. (9 591 znaků) cs
dc.format.extent 3497679 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kalkulační systém cs
dc.subject metody kalkulace cs
dc.subject náklady cs
dc.subject stanovení ceny cs
dc.subject zisk cs
dc.subject calculation system en
dc.subject methods of calculation en
dc.subject costs en
dc.subject pries en
dc.subject profit en
dc.title Problematika kalkulačního systému ve firmě Drůbežárna Holešov spol. s r. o. cs
dc.title.alternative The Issues of Costing Systems in Poultry Farm Holešov Company en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kozubíková, Ludmila
dc.date.accepted 2013-05-27
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis discusses the optimal cost calculation for the products of Poultry Farm Holesov. The company produces and distributes egg products such as mayonnaise and Tatar sauce. The objective of this thesis is to improve the currently used costing system by developing new calculation methods. The theoretical part describes calculations of the costs and methods of defining the final price of the product. The practical part analyses the current calculation system, identify the areas for improvement and propose new methods for pricing as the final outcome of this study. The sources of information for this thesis are accounting books of Poultry Farm Holesov. en
dc.description.department Vyšší odborná škola ekonomická cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/123 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Finanční řízení podniku cs
dc.thesis.degree-discipline Financial management of enterprises en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cs
dc.thesis.degree-program Economics and Management en
dc.identifier.stag 32617
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-04-26


Files in this item

Files Size Format View
fuksová_2013_bp.pdf 3.335Mb PDF View/Open
fuksová_2013_vp.pdf 633.1Kb PDF View/Open
fuksová_2013_op.pdf 708.1Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account