Problematika kalkulačního systému ve firmě Drůbežárna Holešov spol. s r. o.
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Procházka, Petr
|
|
dc.contributor.author |
Fuksová, Barbora
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T18:28:23Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T18:28:23Z |
|
dc.date.issued |
2013-03-15 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23619
|
|
dc.description.abstract |
V této bakalářské práci je zkoumána problematika stanovení optimální kalkulační metody a cen ve firmě Drůbežárna Holešov spol. s r. o., která se zabývá výrobou a prodejem majonézy, tatarské omáčky a prodejem vajec. Hlavním cílem této práce je návrh nové vhodné kalkulační metody a určení nové ceny. Vedlejším cílem bakalářské práce je analýza aktuálně využívaného kalkulačního systému a způsobu stanovení ceny u stávajících výrobků. V teoretické části mé práce je vysvětlena základní problematika kalkulačního systému nákladů, kalkulačních metod a stanovení ceny. V praktické části je řešena aktuální metoda kalkulací a určení cen, dále pak zjištění vhodné metody pro podnik a navržení nových cen stávajících výrobků, což je i výstupem mé práce. Potřebné informace k vypracování bakalářské práce jsou použity z účetnictví firmy. |
cs |
dc.format |
71 s. (9 591 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
3497679 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kalkulační systém
|
cs |
dc.subject |
metody kalkulace
|
cs |
dc.subject |
náklady
|
cs |
dc.subject |
stanovení ceny
|
cs |
dc.subject |
zisk
|
cs |
dc.subject |
calculation system
|
en |
dc.subject |
methods of calculation
|
en |
dc.subject |
costs
|
en |
dc.subject |
pries
|
en |
dc.subject |
profit
|
en |
dc.title |
Problematika kalkulačního systému ve firmě Drůbežárna Holešov spol. s r. o. |
cs |
dc.title.alternative |
The Issues of Costing Systems in Poultry Farm Holešov Company |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kozubíková, Ludmila |
|
dc.date.accepted |
2013-05-27 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis discusses the optimal cost calculation for the products of Poultry Farm Holesov. The company produces and distributes egg products such as mayonnaise and Tatar sauce. The objective of this thesis is to improve the currently used costing system by developing new calculation methods. The theoretical part describes calculations of the costs and methods of defining the final price of the product. The practical part analyses the current calculation system, identify the areas for improvement and propose new methods for pricing as the final outcome of this study. The sources of information for this thesis are accounting books of Poultry Farm Holesov. |
en |
dc.description.department |
Vyšší odborná škola ekonomická |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/123
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Finanční řízení podniku |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Financial management of enterprises |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and Management |
en |
dc.identifier.stag |
32617
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2013-04-26 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account