Monitoring kvality potravinářské pšenice v průběhu roku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Monitoring kvality potravinářské pšenice v průběhu roku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Iva
dc.contributor.author Kolouchová, Ladislava
dc.date.accessioned 2013-10-10T17:33:21Z
dc.date.available 2013-10-10T17:33:21Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23588
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá monitoringem kvality pšenice potravinářské v letech 2008?2011 zpracovávané ve mlýně Kroměříž. Teoretická část je zaměřena na historii pěs-tování pšenice, její zpracování a historii výrobního závodu. V teoretické části uveden popis morfologických a chemických vlastností pšeničného zrna. Praktická část je zaměřena na stanovení sledovaných vlastností v jednotlivých letech - obsahu dusíkatých látek, obsahu mokrého lepku v sušině, gluten indexu a Zelenyho testu a jejich srovnání v jednotlivých marketingových letech. Cílem práce byl monitoring změny kvality pšenice v průběhu mar-ketingového roku. cs
dc.format 71 s. cs
dc.format.extent 2392365 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pšenice potravinářská cs
dc.subject dusíkaté látky cs
dc.subject lepek v sušině cs
dc.subject gluten index cs
dc.subject Zelenyho test cs
dc.subject mletí pšenice cs
dc.subject food wheat en
dc.subject crude protein en
dc.subject dry gluten en
dc.subject gluten index en
dc.subject Zeleny test en
dc.subject milling wheat en
dc.title Monitoring kvality potravinářské pšenice v průběhu roku cs
dc.title.alternative Monitoring of Bread-making Wheat Quality Throughout the Year en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Střalková, Radomíra
dc.date.accepted 2013-05-27
dc.description.abstract-translated This thesis deals with monitoring of bread-making quality of wheat processed in Kroměříž mill in period 2008?2011. The theoretical part is focused on the history of wheat cultivation, processing and the history of mill situated in Kroměříž. The description of the morphological and chemical properties of wheat grain is a part of theoretical part too. The practical part is focused on the determination of wheat bread-making characteristics - content of crude protein, content of wet gluten, gluten index and Zeleny test. The aim of this thesis was monitoring of the changes of investigated parameters during the selected marketing periods. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30892
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
kolouchová_2013_dp.pdf 2.281Mb PDF View/Open
kolouchová_2013_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
kolouchová_2013_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account