dc.contributor.advisor |
Burešová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Kolouchová, Ladislava
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T17:33:21Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T17:33:21Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23588
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá monitoringem kvality pšenice potravinářské v letech 2008?2011 zpracovávané ve mlýně Kroměříž. Teoretická část je zaměřena na historii pěs-tování pšenice, její zpracování a historii výrobního závodu. V teoretické části uveden popis morfologických a chemických vlastností pšeničného zrna. Praktická část je zaměřena na stanovení sledovaných vlastností v jednotlivých letech - obsahu dusíkatých látek, obsahu mokrého lepku v sušině, gluten indexu a Zelenyho testu a jejich srovnání v jednotlivých marketingových letech. Cílem práce byl monitoring změny kvality pšenice v průběhu mar-ketingového roku. |
cs |
dc.format |
71 s. |
cs |
dc.format.extent |
2392365 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pšenice potravinářská
|
cs |
dc.subject |
dusíkaté látky
|
cs |
dc.subject |
lepek v sušině
|
cs |
dc.subject |
gluten index
|
cs |
dc.subject |
Zelenyho test
|
cs |
dc.subject |
mletí pšenice
|
cs |
dc.subject |
food wheat
|
en |
dc.subject |
crude protein
|
en |
dc.subject |
dry gluten
|
en |
dc.subject |
gluten index
|
en |
dc.subject |
Zeleny test
|
en |
dc.subject |
milling wheat
|
en |
dc.title |
Monitoring kvality potravinářské pšenice v průběhu roku |
cs |
dc.title.alternative |
Monitoring of Bread-making Wheat Quality Throughout the Year |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Střalková, Radomíra |
|
dc.date.accepted |
2013-05-27 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with monitoring of bread-making quality of wheat processed in Kroměříž mill in period 2008?2011. The theoretical part is focused on the history of wheat cultivation, processing and the history of mill situated in Kroměříž. The description of the morphological and chemical properties of wheat grain is a part of theoretical part too. The practical part is focused on the determination of wheat bread-making characteristics - content of crude protein, content of wet gluten, gluten index and Zeleny test. The aim of this thesis was monitoring of the changes of investigated parameters during the selected marketing periods. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30892
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|