dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Planetová, Tereza
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T16:32:37Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T16:32:37Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23535
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá charakteristikou česneku. Popisuje jeho morfologii, druhy, pěstování, skladování, zpracování, chemické složení a vlastnosti jednotlivých složek čes-neku s ohledem na jejich zdravotní účinek na lidský organismus. Experimentální část práce se zabývá stanovením sušiny, refraktometrické sušiny, celkového obsahu kyselin, hrubé vlákniny, celkového obsahu fenolů a stanovením obsahu L-askorbové kyseliny ve vzorcích čerstvého a sušeného česneku. |
cs |
dc.format |
94 s. (120896 znaků). |
cs |
dc.format.extent |
1628054 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Česnek
|
cs |
dc.subject |
hrubá vláknina
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
kyselina L-askorbová
|
cs |
dc.subject |
Garlic
|
en |
dc.subject |
dietary fibre
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
L-ascorbic acid
|
en |
dc.title |
Analytické hodnocení česneku |
cs |
dc.title.alternative |
Analytical Evaluation of Garlic |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sumczynski, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2013-05-27 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the characterization of garlic. The morphology, species, cultivation, storage, processing and chemical properties of garlic are described. Characteristics of garlic components focusing health effects on humans are also specified. In the experimental part of the thesis the determinations of dry matter, refraction index, total acid content, content of dietary fiber, total phenols and L-ascorbic acid in fresh and dry garlic samples are evaluated. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29957
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-13 |
|