dc.contributor.advisor |
Humpolíček, Petr
|
|
dc.contributor.author |
Šidlíková, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T20:58:52Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T20:58:52Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23479
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce Kvalita místních zdrojů vody se zaměřuje na problematiku kvality vody z domácích studní na Kroměřížsku. První kapitola popisuje způsoby získávání podzemní vody. Druhá kapitola se věnuje tématu kvality vody a její kontroly. Jsou zde popsány nejvýznamnější zástupci mikroorganismů, vyskytujících se ve vodě. U každého mikroorganismu jsou popsány rizika při výskytu, metoda stanovení a vyhodnocení výsledků. Samostatná kapitola je věnována moderním metodám stanovení. Vedle mikroorganismů je druhá kapitola zaměřena i na chemické látky, které voda obsahuje a které mohou mít vliv na kvalitu vody. Jsou zde popsány faktory ovlivňující kvalitu vody a jejich vliv na lidské zdraví. Dále kapitola obsahuje stručný popis jednotlivých metod detekce chemických látek. Krátká kapitola na závěr teoretické části popisuje jak pečovat o zdroj zásobování vody, aby se zlepšila její kvalita. V praktické části diplomové práce jsou zpracovány výsledky rozborů vody z individuálních zdrojů zásobování. Výsledky stanovení jsou použité z laboratoře Vodovodů a kanalizací Kroměříž. Ke každému parametru (mikroorganismy nebo chemická látka) je sestaven graf počtu měření během jednotlivých čtvrtletí a roků. Výsledky jsou z let 2006 až 2011, celkem bylo sledováno 287 vzorků. V tabulkách je zaznamenáno statistické vyhodnocení rozdílů mezi výsledky laboratorních testů pomocí chi kvadrátu. |
cs |
dc.format |
77 s. |
cs |
dc.format.extent |
818698 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
podzemní voda
|
cs |
dc.subject |
mikroorganismy
|
cs |
dc.subject |
studna
|
cs |
dc.subject |
chemické látky
|
cs |
dc.subject |
underground water
|
en |
dc.subject |
microorganisms
|
en |
dc.subject |
well
|
en |
dc.subject |
chemicals
|
en |
dc.title |
Kvalita místních zdrojů vody |
cs |
dc.title.alternative |
Quality of Local Water Supplies |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2012-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
Thesis "The quality of local water resources", focuses on issues of quality of water of domestic wells in the Kroměříž district. The first chapter describes the procedure for obtaining groundwater. The second chapter is devoted to the topic of water quality and control. It describes most prominent representatives of microorganisms present in water. For each microorganism are described in the risk of occurrence, method of determining and evaluating the results. Independent chapter is devoted to modern methods of determination. In addition to microorganisms is the second chapter focuses on chemicals that contain water and which may affect the quality of water. It describes the effects on water quality and human health. Next chapter contains a brief description of methods to detect chemical substances. A short chapter at the end of the theoretical section describes how to take care of the water supply source in order to improve its quality. In the practical part of the thesis the results obtained by analyzes of individual sources of water supply are introduced. The results used are supplied by Water Supply and Sewerage Kroměříž. To every parameter (microorganism or chemical) graph consists of measurements of individual within a quarter or years. The results are from the years 2006 to 2011, a total of 287 samples was observed. In the tables, the statistical evaluation using chi square is presented. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25681
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|