dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Válková, Adriana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T19:41:20Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T19:41:20Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23441
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá tvorbou biogenních aminů bakteriemi izolovanými z bažantů. Pro výzkum byly použití bažanti z volné přírody a z chovu ve voliéře. Izolace bakterií byla provedena z prsního a stehenního svalstva, jater a kůže. Produkce biogenních aminů byla zjišťována pomocí kultivační metody a iontově-výměnné chromatografie. Teoretická část se zabývá charakteristikou mikroflóry bažantů a drůbeže, vlastnostmi a výskytem biogenních aminů a charakteristikou mikroorganismů s dekarboxylázovou aktivitou. |
cs |
dc.format |
74 s. |
cs |
dc.format.extent |
2247261 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mikroorganismy
|
cs |
dc.subject |
bažant
|
cs |
dc.subject |
biogenní aminy
|
cs |
dc.subject |
iontově-výměnná chromatografie
|
cs |
dc.subject |
kultivační metoda
|
cs |
dc.subject |
microorganisms
|
en |
dc.subject |
pheasant
|
en |
dc.subject |
biogenic amines
|
en |
dc.subject |
ion-exchange chromatography
|
en |
dc.subject |
cultivation method
|
en |
dc.title |
Mikroflóra bažantů z různých typů chovů ve vztahu k produkci biogenních aminů |
cs |
dc.title.alternative |
Microflora of Pheasants of Different Breeding and Relationship to Biogenic Amines Production |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Černíková, Michaela |
|
dc.date.accepted |
2012-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with production of biogenic amines by bacteria isolated from pheasants. To research the use of wild pheasants and breeding in the aviary. Isolation of bacteria was performed from the breast, thigh muscle, the liver and skin. Production of biogenic amines was investigated using cultivation methods and ion-exchange chromatography. Theoretic part deals with the characterization of microflora of poultry and pheasants, properties and occurrence of biogenic amines and characterization of microorganisms with decarboxylase activity. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25727
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|