dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Nádvorníková, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T18:55:01Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T18:55:01Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23414
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce je získat přehled o využití krve jatečných zvířat, poukázat na její význam jako potraviny i jako doplňku do krmných dávek pro zvířata. Dále jsou zde popsány postupy, jak krev těžit, ošetřit, zpracovávat a je zde uvedena problematika o využití krve a hygienické požadavky na krev. Následně je uveden sortiment vařených masných výrobků s přídavkem krve v jednotlivých obchodních řetězcích a prodejen masných výrobků, vyobrazeny receptury a vyhodnocení těchto vařených masných výrobků od jednotlivých výrobců dle materiálových norem. |
cs |
dc.format |
71 |
cs |
dc.format.extent |
766816 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
krev
|
cs |
dc.subject |
krevní plazma
|
cs |
dc.subject |
krevní tělíska
|
cs |
dc.subject |
vykrvení
|
cs |
dc.subject |
vařené masné výrobky
|
cs |
dc.subject |
blood
|
en |
dc.subject |
blood plasma
|
en |
dc.subject |
blood corpuscles
|
en |
dc.subject |
bleeding
|
en |
dc.subject |
fatty and boiled products
|
en |
dc.title |
Využití krve hospodářských zvířat pro potravinářské účely |
cs |
dc.title.alternative |
Use of livestock blood for food-processing purposes |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pachlová, Vendula |
|
dc.date.accepted |
2012-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of diploma thesis is to gain an overview about usage of animals for slaughter's blood, point out to its significance as foodstuff as well as supplement to feeding rations for animals. Furthermore, there are described procedures how to extract, treat and process blood. There are also stated problems about usage and hygienic requirements of blood. Subsequently, sortiment of fatty and boiled products with blood allowance in individual chain stores and shops with fatty products, illustrated recipes and evaluation of these fatty and boiled products from particular producers in accordance with material standards, is stated there. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
28133
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|