Využití krve hospodářských zvířat pro potravinářské účely

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití krve hospodářských zvířat pro potravinářské účely

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Nádvorníková, Lenka
dc.date.accessioned 2013-10-09T18:55:01Z
dc.date.available 2013-10-09T18:55:01Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23414
dc.description.abstract Cílem diplomové práce je získat přehled o využití krve jatečných zvířat, poukázat na její význam jako potraviny i jako doplňku do krmných dávek pro zvířata. Dále jsou zde popsány postupy, jak krev těžit, ošetřit, zpracovávat a je zde uvedena problematika o využití krve a hygienické požadavky na krev. Následně je uveden sortiment vařených masných výrobků s přídavkem krve v jednotlivých obchodních řetězcích a prodejen masných výrobků, vyobrazeny receptury a vyhodnocení těchto vařených masných výrobků od jednotlivých výrobců dle materiálových norem. cs
dc.format 71 cs
dc.format.extent 766816 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject krev cs
dc.subject krevní plazma cs
dc.subject krevní tělíska cs
dc.subject vykrvení cs
dc.subject vařené masné výrobky cs
dc.subject blood en
dc.subject blood plasma en
dc.subject blood corpuscles en
dc.subject bleeding en
dc.subject fatty and boiled products en
dc.title Využití krve hospodářských zvířat pro potravinářské účely cs
dc.title.alternative Use of livestock blood for food-processing purposes en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Pachlová, Vendula
dc.date.accepted 2012-06-04
dc.description.abstract-translated The aim of diploma thesis is to gain an overview about usage of animals for slaughter's blood, point out to its significance as foodstuff as well as supplement to feeding rations for animals. Furthermore, there are described procedures how to extract, treat and process blood. There are also stated problems about usage and hygienic requirements of blood. Subsequently, sortiment of fatty and boiled products with blood allowance in individual chain stores and shops with fatty products, illustrated recipes and evaluation of these fatty and boiled products from particular producers in accordance with material standards, is stated there. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 28133
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
nádvorníková_2012_dp.pdf 748.8Kb PDF View/Open
nádvorníková_2012_vp.doc 99.5Kb Microsoft Word View/Open
nádvorníková_2012_op.pdf 68.73Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account