dc.contributor.advisor |
Gálová, Jitka
|
|
dc.contributor.author |
Tóth, Martin
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T17:15:49Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T17:15:49Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23350
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá jednotlivými druhy potravin ve stravě dětí předškolního věku. Cílem práce bylo zpracovat literární rešerši zaměřenou na výživu dětí v předškolním věku. V práci je krátce charakterizována výživa dětí a přístup rodiny jako základu stravovacích návyků pro předškolní děti. V práci jsou popsány jednotlivé skupiny potravin, které jsou nebo nejsou vhodné ke konzumaci, včetně doporučeného denního množství pro děti od 1 roku do 6 let. Pozornost je věnována také vitamínům a minerálním látkám, které by dítě ve stravě mělo přijímat. Práce je doplněná o rady rodičům při výživě dětí a návrhy o zlepšení. |
cs |
dc.format |
57 s. |
cs |
dc.format.extent |
1409316 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Výživa dětí
|
cs |
dc.subject |
předškolní věk
|
cs |
dc.subject |
potraviny
|
cs |
dc.subject |
vitamíny
|
cs |
dc.subject |
minerální látky
|
cs |
dc.subject |
doporučené denní množství
|
cs |
dc.subject |
Children's nutrition
|
en |
dc.subject |
preschool age
|
en |
dc.subject |
food
|
en |
dc.subject |
vitamins
|
en |
dc.subject |
minerals
|
en |
dc.subject |
recommended daily amount
|
en |
dc.title |
Zastoupení jednotlivých druhů potravin ve stravě dětí předškolního věku |
cs |
dc.title.alternative |
The Distribution of Particular Sorts of Foodstuffs for the Children of Preschool Age |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2012-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with different kinds of foods in meals of preschool children. The Aim of this thesis was to elaborate a literature search focused on the nutrition of children under school age. There are characterized children's nutrition and access to family eating habits as a basis for pre-school children by a short. The thesis describes the different categories of food that are or are not suitable for consumption, including recommended daily amount for children from 1 year to 6 years. Attention is also devoted to vitamins and mineral substan-ces which the child should receive in the meal. The work is supplemented by advice to parents on children's meals and suggestions for improvement. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25800
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|