Účinky mikroemulzí s vybranými monoacylglyceroly na mikroorganizmy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Účinky mikroemulzí s vybranými monoacylglyceroly na mikroorganizmy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hauerlandová, Iva
dc.contributor.author Bilíková, Radka
dc.date.accessioned 2013-10-09T16:02:14Z
dc.date.available 2013-10-09T16:02:14Z
dc.date.issued 2012-02-24
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23294
dc.description.abstract Práce je zaměřená na přípravu mikroemulzí obsahujících butanol jako kosurfaktanta s určitým přídavkem vybraných monoacylglycerolů. Teoretická část se zabývá klasifikací emulzí, jejich vlastnostmi, přípravou a zánikem. Další část je zaměřena na problematiku monoacylglycerolů. Popsány jsou jejich vlastnosti a především jejich antibakteriální účinky. Praktická část se zabývá přípravou mikroemulzí s MAG v alkoholu. Následuje sledování inhibičních účinků MAG v mikroemulzi na růst grampozitivních a gramnegativních bakterií. cs
dc.format 74 s. cs
dc.format.extent 2094993 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mikroemulze cs
dc.subject monoacylglyceroly cs
dc.subject antibakteriální aktivita cs
dc.subject grampozitivní a gramnegativní bakterie cs
dc.subject microemulsion en
dc.subject monoacylglycerols en
dc.subject antibacterial activity en
dc.subject gram-positive and gram-negative bacteria en
dc.title Účinky mikroemulzí s vybranými monoacylglyceroly na mikroorganizmy cs
dc.title.alternative Effects of Microemulsions With Selected Monoacylglycerols on Microorganisms en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Pleva, Pavel
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated The bachelor thesisis aimed at preparing microemulsions with the addition of selected monoacylglycerols in the presence of alcohol (butanol). The theoretical part deals with the classification of emulsions, their properties, preparation and dissolution. The next section is focused on monoacylglycerols. A brief description of monoacylglycerols is given, and especially their antibacterial effect is discussed. The practical part deals with the preparation of microemulsion with MAG in alcohol. Prepared microemulsions were subsequently examined for their inhibitory effects against gram-positive and gram-negative bacteria. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/145 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25872
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
bilíková_2012_bp.pdf 1.997Mb PDF View/Open
bilíková_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
bilíková_2012_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account