dc.contributor.advisor |
Hauerlandová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Bilíková, Radka
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T16:02:14Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T16:02:14Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-24 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23294
|
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřená na přípravu mikroemulzí obsahujících butanol jako kosurfaktanta s určitým přídavkem vybraných monoacylglycerolů. Teoretická část se zabývá klasifikací emulzí, jejich vlastnostmi, přípravou a zánikem. Další část je zaměřena na problematiku monoacylglycerolů. Popsány jsou jejich vlastnosti a především jejich antibakteriální účinky. Praktická část se zabývá přípravou mikroemulzí s MAG v alkoholu. Následuje sledování inhibičních účinků MAG v mikroemulzi na růst grampozitivních a gramnegativních bakterií. |
cs |
dc.format |
74 s. |
cs |
dc.format.extent |
2094993 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mikroemulze
|
cs |
dc.subject |
monoacylglyceroly
|
cs |
dc.subject |
antibakteriální aktivita
|
cs |
dc.subject |
grampozitivní a gramnegativní bakterie
|
cs |
dc.subject |
microemulsion
|
en |
dc.subject |
monoacylglycerols
|
en |
dc.subject |
antibacterial activity
|
en |
dc.subject |
gram-positive and gram-negative bacteria
|
en |
dc.title |
Účinky mikroemulzí s vybranými monoacylglyceroly na mikroorganizmy |
cs |
dc.title.alternative |
Effects of Microemulsions With Selected Monoacylglycerols on Microorganisms |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pleva, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2012-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesisis aimed at preparing microemulsions with the addition of selected monoacylglycerols in the presence of alcohol (butanol). The theoretical part deals with the classification of emulsions, their properties, preparation and dissolution. The next section is focused on monoacylglycerols. A brief description of monoacylglycerols is given, and especially their antibacterial effect is discussed. The practical part deals with the preparation of microemulsion with MAG in alcohol. Prepared microemulsions were subsequently examined for their inhibitory effects against gram-positive and gram-negative bacteria. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/145
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25872
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|