dc.contributor.advisor |
Zemanová, Vladimíra
|
|
dc.contributor.author |
Kopřivová, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T15:49:28Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T15:49:28Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23281
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalařská práce pojednává o významu sladidel ve výživě člověka. Uvádí výčet nejrozšířenějších sladidel a popisuje jejich původ, chemickou strukturu, kalorickou hodnotu, použití a další důležité vlastnosti. Zvláštní pozornost je věnována účinkům sladidel na lidské zdraví. V poslední části práce je nastíněn budoucí vývoj v oblasti sladidel. |
cs |
dc.format |
76 |
cs |
dc.format.extent |
2127056 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sladidla
|
cs |
dc.subject |
přírodní sladidla
|
cs |
dc.subject |
syntetická sladidla
|
cs |
dc.subject |
sladká chuť. lidské zdraví
|
cs |
dc.subject |
sladivost
|
cs |
dc.subject |
kalorická hodnota
|
cs |
dc.subject |
přijatelný denní příjem
|
cs |
dc.subject |
nejvyšší povolené množství
|
cs |
dc.subject |
nezbytné množství
|
cs |
dc.subject |
sweeteners
|
en |
dc.subject |
natural sweeteners
|
en |
dc.subject |
synthetic sweeteners
|
en |
dc.subject |
sweet taste
|
en |
dc.subject |
human health
|
en |
dc.subject |
sweetening
|
en |
dc.subject |
caloric value
|
en |
dc.subject |
acceptable daily intake
|
en |
dc.subject |
maximum authorized quantity
|
en |
dc.subject |
necessary quantity
|
en |
dc.title |
Sladidla ve výživě člověka |
cs |
dc.title.alternative |
Sweeteners in Human Nutrition |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Tovaryšová, Jitka |
|
dc.date.accepted |
2012-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis discusses the importance of sweeteners in human nutrition. Lists the most common sweeteners and describes their origin, chemical structure, caloric value, use, and other important properties. Particular attention is paid to the effects of sweeteners on human health. In the last part of this work is outlined future developments in sweeteners. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25675
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|