Sladidla ve výživě člověka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sladidla ve výživě člověka

Show simple item record

dc.contributor.advisor Zemanová, Vladimíra
dc.contributor.author Kopřivová, Monika
dc.date.accessioned 2013-10-09T15:49:28Z
dc.date.available 2013-10-09T15:49:28Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23281
dc.description.abstract Tato bakalařská práce pojednává o významu sladidel ve výživě člověka. Uvádí výčet nejrozšířenějších sladidel a popisuje jejich původ, chemickou strukturu, kalorickou hodnotu, použití a další důležité vlastnosti. Zvláštní pozornost je věnována účinkům sladidel na lidské zdraví. V poslední části práce je nastíněn budoucí vývoj v oblasti sladidel. cs
dc.format 76 cs
dc.format.extent 2127056 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject sladidla cs
dc.subject přírodní sladidla cs
dc.subject syntetická sladidla cs
dc.subject sladká chuť. lidské zdraví cs
dc.subject sladivost cs
dc.subject kalorická hodnota cs
dc.subject přijatelný denní příjem cs
dc.subject nejvyšší povolené množství cs
dc.subject nezbytné množství cs
dc.subject sweeteners en
dc.subject natural sweeteners en
dc.subject synthetic sweeteners en
dc.subject sweet taste en
dc.subject human health en
dc.subject sweetening en
dc.subject caloric value en
dc.subject acceptable daily intake en
dc.subject maximum authorized quantity en
dc.subject necessary quantity en
dc.title Sladidla ve výživě člověka cs
dc.title.alternative Sweeteners in Human Nutrition en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Tovaryšová, Jitka
dc.date.accepted 2012-06-11
dc.description.abstract-translated This thesis discusses the importance of sweeteners in human nutrition. Lists the most common sweeteners and describes their origin, chemical structure, caloric value, use, and other important properties. Particular attention is paid to the effects of sweeteners on human health. In the last part of this work is outlined future developments in sweeteners. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25675
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
kopřivová_2012_bp.pdf 2.028Mb PDF View/Open
kopřivová_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
kopřivová_2012_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account