dc.contributor.advisor |
Kremlová, Jana
|
|
dc.contributor.author |
Krejčová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T14:58:46Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T14:58:46Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23238
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na určení autenticity máku modrého stanovením hodnoty oxidační stability. Teoretická část popisuje vlastní mák a jeho historii, metodu rancimat a její využití ve firmě ALIKA a.s. V praktické části je stanovení hodnoty oxidační stability máku modrého. Nejdříve stanove-ní ideální hodnoty stoprocentního čerstvého máku v rozmezí do 30 dní od sklizně, potom měření stárnutí v průběhu 8 měsíců a nakonec stanovení jeho autenticity pomocí záložního vzorku (sklizeň 2010) a následné míchání v procentuálních poměrech (čerstvý a starý mák). |
cs |
dc.format |
62 |
cs |
dc.format.extent |
1980555 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Mák modrý
|
cs |
dc.subject |
metoda Rancimat
|
cs |
dc.subject |
oxidační stabilita
|
cs |
dc.subject |
blue poppy
|
en |
dc.subject |
Rancimat metod
|
en |
dc.subject |
oxidation stability
|
en |
dc.title |
Vývoj metody pro určení autenticity máku modrého stanovením jeho oxidační stability |
cs |
dc.title.alternative |
Development of method for determination of authenticity of the Poppy blue by determining its oxidative stability. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fišera, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2012-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis deals with specification of authenticity of blue poppy seeds by value of oxidative stability. The theoretical part describes blue poppy seeds, its history, rancimad method and use of this method in ALIKA a.s. The practical part defines value of oxidative stability of blue poppy seeds. Firstly, it defi-nes ideal value of oxidative stability. This is measured 30 days after current crop. Then it is measuring ageing in 8 months. At last it defines authenticity by reserve sample (crop 2010) and samples made by mixing with blue poppy seeds from new crop - in percentage rates. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25842
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|