Využití vybraných bylin v gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití vybraných bylin v gastronomii

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lazárková, Zuzana
dc.contributor.author Czyžová, Lucie
dc.date.accessioned 2013-10-09T13:01:54Z
dc.date.available 2013-10-09T13:01:54Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23182
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo popsat využití vybraných bylin v gastronomii. Bakalářská práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je zaměřena na charakteristiku, historii a příznivé účinky bylin, druhá kapitola se zabývá obecným využitím bylin v gastronomii, třetí kapitola charakterizuje důležité složky bylin, např. éterické oleje, alkaloidy, třísloviny, vitaminy, glykosidy, minerální látky a jiné. Poslední kapitola je věnována konkrétním by-linám. V bakalářské práci je popsáno 16 druhů, které byly vybrány hlavně podle oblíbe-nosti a známosti. U každé byliny je kladen důraz na botanický popis, využití v gastronomii a lékařství. cs
dc.format 51 s. (60 072 znaků). cs
dc.format.extent 1732670 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject byliny cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject lékařství cs
dc.subject silice cs
dc.subject třísloviny cs
dc.subject herbs en
dc.subject gastronomy en
dc.subject medicine en
dc.subject etheric oils en
dc.subject tannins en
dc.title Využití vybraných bylin v gastronomii cs
dc.title.alternative Utilization of Chosen Herbs in Gastronomy en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis is to describe the use of chosen herbs in gastronomy. The thesis is classified into 4 chapters. First chapter is focused on characteristics, history and prosperous effects, second chapter deals with general use of herbs in gastronomy, third chapter charac-terizes important herb components, e.g. etheric oils, alkaloids, tannins, vitamins, glycosides, minerals Last part of the thesis is dedicated to particular herbs. 16 types of herbs, which were chosen according to their popularity and general knowledge, are depictured in the thesis. Emphasis is placed on botanical description, use in gastronomy and use in medicine. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 24392
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
czyžová_2012_bp.pdf 1.652Mb PDF View/Open
czyžová_2012_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
czyžová_2012_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account