dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Horáková, Hana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T13:01:21Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T13:01:21Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23181
|
|
dc.description.abstract |
Cílem mé bakalářské práce bylo zabývat se vybranými rostlinami z čeledi hluchavkovitých, a to šalvějí lékařskou, mátou peprnou, mateřídouškou obecnou, hluchavkou bílou a meduňkou lékařskou. Konkrétně byly sledovány vlastnosti těchto rostlin ve vztahu k biologicky aktivním látkám. Nejčastěji se vyskytujícími látkami v těchto rostlinách jsou citral, geraniol a borneol. |
cs |
dc.format |
46 s. (56 521 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
697899 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
hluchavkovité rostliny
|
cs |
dc.subject |
bioaktivní látky
|
cs |
dc.subject |
terpeny
|
cs |
dc.subject |
fenolické sloučeniny
|
cs |
dc.subject |
mint family plants
|
en |
dc.subject |
bioactive substances
|
en |
dc.subject |
terpenes
|
en |
dc.subject |
phenolic compounds
|
en |
dc.title |
Význam vybraných bylinných čajů |
cs |
dc.title.alternative |
The Importance of Selected Herbal Teas |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2012-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The point of my work was to analyse the selected group of plants from dead nettle family such as sage medical, mint, thyme general, dead nettle white and lemon balm. Specifically I have analysed properties of these plants in relation with biological active substances. The most frequent substances we can find in these plants are citral, geraniol and borneol. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
24171
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|