Význam vybraných bylinných čajů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Význam vybraných bylinných čajů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Horáková, Hana
dc.date.accessioned 2013-10-09T13:01:21Z
dc.date.available 2013-10-09T13:01:21Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23181
dc.description.abstract Cílem mé bakalářské práce bylo zabývat se vybranými rostlinami z čeledi hluchavkovitých, a to šalvějí lékařskou, mátou peprnou, mateřídouškou obecnou, hluchavkou bílou a meduňkou lékařskou. Konkrétně byly sledovány vlastnosti těchto rostlin ve vztahu k biologicky aktivním látkám. Nejčastěji se vyskytujícími látkami v těchto rostlinách jsou citral, geraniol a borneol. cs
dc.format 46 s. (56 521 znaků) cs
dc.format.extent 697899 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject hluchavkovité rostliny cs
dc.subject bioaktivní látky cs
dc.subject terpeny cs
dc.subject fenolické sloučeniny cs
dc.subject mint family plants en
dc.subject bioactive substances en
dc.subject terpenes en
dc.subject phenolic compounds en
dc.title Význam vybraných bylinných čajů cs
dc.title.alternative The Importance of Selected Herbal Teas en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2012-06-11
dc.description.abstract-translated The point of my work was to analyse the selected group of plants from dead nettle family such as sage medical, mint, thyme general, dead nettle white and lemon balm. Specifically I have analysed properties of these plants in relation with biological active substances. The most frequent substances we can find in these plants are citral, geraniol and borneol. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 24171
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
horáková_2012_bp.pdf 681.5Kb PDF View/Open
horáková_2012_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
horáková_2012_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account