dc.contributor.advisor |
Severová, Marta
|
|
dc.contributor.author |
Buchtová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T06:12:08Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T06:12:08Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22987
|
|
dc.description.abstract |
Fytoestrogeny jsou rozmanitá skupina rostlinných polyfenolů, které jsou schopné aktivovat estrogenové receptory. Převážnou většinu přijímá lidské tělo potravou a to rostlinou ale i živočišnou. O vlivu fytoestrogenů na lidský organismus je vedena řada studií, nicméně mnohé výsledky jsou nejednotné. Bakalářská práce se zabývá chemickou strukturou fytoestrogenů, jejich účinkem na lidské zdraví, zdroji fytoestrogenů a to zdroji rostlinnými i živočišnými, chemickým stanovením a potravinovými doplňky na bázi estrogenů. |
cs |
dc.format |
52 s. |
cs |
dc.format.extent |
1387426 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
fytoestrogeny
|
cs |
dc.subject |
sója
|
cs |
dc.subject |
menopauza
|
cs |
dc.subject |
phytoestrogens
|
en |
dc.subject |
soya
|
en |
dc.subject |
menopause
|
en |
dc.title |
Fytoestrogeny a jejich význam |
cs |
dc.title.alternative |
Phytoestrogens and Their Importance |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2012-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
Phytoestrogens are a diverse group of vegetable polyphenols capable of activating estrogenic receptors. Overwhelming majority is taken in by the human body in the form of food, both - vegetable and animal. There is number of studies concerned about the influence of phytoestrogens on human organism, however many of the results are disunited. My bachelor's thesis focuses on the chemical structure of phytoestrogens and their impact on human health. It further examines the vegetable and animal sources of phytoestrogens, chemical determination and food supplements on estrogenic basis. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25596
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|