dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Machovská, Romana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T04:20:04Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T04:20:04Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22914
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá obsahem polyfenolických látek ve vybraných odrůdách révy vinné. K analýzám byly použity extrakty ze tří druhů hroznů. Jeden druh byl z bílých hroznů Muškátu moravského a dva další druhy byly z hroznů Burgundy modré a Frankovky. Dále byla stanovena antioxidační a antimikrobiální aktivita extraktů z daných odrůd. Vzorky byly hodnoceny pomocí vhodnými metodami, jejími postupy a výpočty byly získány jednotlivé výsledky. |
cs |
dc.format |
79s. |
cs |
dc.format.extent |
1993928 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
fenofáze
|
cs |
dc.subject |
polyfenolické látky
|
cs |
dc.subject |
třísloviny
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
DPPH
|
cs |
dc.subject |
činidlo Folin - Ciocalteu
|
cs |
dc.subject |
Müller - Hintonův agar
|
cs |
dc.subject |
phenophases
|
en |
dc.subject |
polyphenolic substances
|
en |
dc.subject |
tannins
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
DPPH
|
en |
dc.subject |
reagent Folin - Ciocalteu
|
en |
dc.subject |
Müller - Hinton agar
|
en |
dc.title |
Obsah fenolických látek v různých odrůdách révy vinné |
cs |
dc.title.alternative |
The Content of Phenolic Compounds in Different Varieties of Grapevine |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2012-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
Diploma thesis deals with content of polyphenolic substances in selected varieties of grapes. For analysis were used extracts from three kinds of grapes. The first was a cultivar of white grapes of Muškát moravský and the other cultivars were the grapes of Burgunda modrá and Frankovka. Next was determined antioxidant and antimicrobial activity of extract from the mentioned cultivars. The samples were evaluated using approriate methods, its procedures and calculations were obtained individual results. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
24168
|
|
utb.result.grade |
E |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|