dc.contributor.advisor |
Matějíčková, Radmila
|
|
dc.contributor.author |
Hynčicová, Simona
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T03:02:32Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T03:02:32Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22877
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá tématem vegetariánství. Definuje tento způsob stravová-ní, popisuje jeho počátky a druhy vegetariánství. Dále popisuje alternativní směry stravo-vání a další stravovací systémy. Zabývá se vegetariánskou stravou a jeho účinky na zdraví člověka. Popsány jsou základní živiny a ostatní důležité složky potravy, které by neměly chybět ve stravě člověka. Také je uvedeno doporučené složení denní stravy a nakonec prů-zkum trhu, který se zabývá konkrétními výrobky pro vegetariány. |
cs |
dc.format |
69 |
cs |
dc.format.extent |
2085090 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
historie vegetariánství
|
cs |
dc.subject |
druhy vegetariánství
|
cs |
dc.subject |
vegetariánská strava
|
cs |
dc.subject |
základní složky potravy
|
cs |
dc.subject |
vegetariánské výrobky
|
cs |
dc.subject |
vegetarianism history
|
en |
dc.subject |
types of vegetarianism
|
en |
dc.subject |
vegetarian food
|
en |
dc.subject |
basic food ingredients
|
en |
dc.subject |
vegetarian products
|
en |
dc.title |
Vegetariánství- jeho druhy a význam ve výživě člověka. |
cs |
dc.title.alternative |
Vegetarianism- its Kinds and Importance in Human Nutrition. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Gulyášová, Eva |
|
dc.date.accepted |
2012-09-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis deals with the topic of vegetarianism. It defines this way of diet, de-scribes its origin and types. Further, it describes alternative ways of diet and other diet sys-tems. It goes about a vegetarian food and its effects on man?s health. There are described the basic nutrients and other important food components by this thesis that should not be missed in man?s diet. It is also shown recommended daily dietary composition and market research at the end, which deals with specific products for vegetarians. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25673
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2012-08-13 |
|