dc.contributor.advisor |
Dvořáková, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Ptáčková, Alena
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T02:57:29Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T02:57:29Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22872
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na botanický popis klonů plodiny jakonu, který náleží mezi andské plodiny. Ve své teoretické části se práce zabývá obecným rozšířením a pěstováním této plodiny ve světě. Popisuje chemické složení (zvláště aminokyseliny) a biologické účinky komponent jakonu. Diplomová práce také obsahuje informace o využití jakonu v dietetice. V praktické části se zabývá laboratorním stanovením obsahu aminokyselin ve vzorcích jakonu, interpretací a diskuzí získaných výsledků. |
cs |
dc.format |
73 s. (14 762 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
7112140 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
jakon
|
cs |
dc.subject |
andské plodiny
|
cs |
dc.subject |
aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
dietetika
|
cs |
dc.subject |
yacon
|
en |
dc.subject |
Andean crops
|
en |
dc.subject |
amino acids
|
en |
dc.subject |
dietetics
|
en |
dc.title |
Aminokyselinový profil klonů jakonu |
cs |
dc.title.alternative |
Amino Acid Profile of Yacon Clones |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Boudová Pečivová, Pavlína |
|
dc.date.accepted |
2012-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The master thesis is focused on the botanical description of yacon clones crops, which belong to the Andean crops. In its theoretical part the work describes deals with the general expansion and growing of this crop in the world. This work describes the chemical composition (especially amino acids) and biological effects of the components of yacon. The master thesis includes informations on the use of yacon in dietetics. The practical part of the work deals with the laboratory determination of amino acids in yacon samples, interpretation and discussion of obtained results. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19585
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25294
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-02 |
|