dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Kapavíková, Iveta
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T02:52:29Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T02:52:29Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22866
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce pojednává o významných esenciálních minerálních prvcích, a to o vápníku, zinku, selenu, železu a chromu. Jsou zde uvedeny jejich biochemické a fyziologické funkce a potravinové zdroje těchto prvků. Pozornost je věnována metabolismu a biologické využitelnosti těchto vybraných prvků a jejich vazebným možnostem v potravinách. |
cs |
dc.format |
49 s. |
cs |
dc.format.extent |
957739 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
esenciální minerální prvky
|
cs |
dc.subject |
vápník
|
cs |
dc.subject |
zinek
|
cs |
dc.subject |
selen
|
cs |
dc.subject |
železo
|
cs |
dc.subject |
chrom
|
cs |
dc.subject |
vazebné možnosti
|
cs |
dc.subject |
využitelnost
|
cs |
dc.subject |
essentials mineral elements
|
en |
dc.subject |
calcium
|
en |
dc.subject |
zinc
|
en |
dc.subject |
selenium
|
en |
dc.subject |
iron
|
en |
dc.subject |
chromium
|
en |
dc.subject |
binding possibilities
|
en |
dc.subject |
bioavailability
|
en |
dc.title |
Interakce a využitelnost esenciálních minerálních prvků v organismu |
cs |
dc.title.alternative |
Interactions and Absorption of Essential Mineral Elements in Humans |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sumczynski, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2012-09-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the important essential mineral elements, namely calcium, zinc, selenium, iron and chromium. Their biochemical and physiological functions in humans and food sources are mentioned. The work is also focused on metabolism and bioavailability of selected elements and options of their binding in foodstuffs. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19584
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25787
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-08-01 |
|