Interakce a využitelnost esenciálních minerálních prvků v organismu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Interakce a využitelnost esenciálních minerálních prvků v organismu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Kapavíková, Iveta
dc.date.accessioned 2013-10-09T02:52:29Z
dc.date.available 2013-10-09T02:52:29Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22866
dc.description.abstract Bakalářská práce pojednává o významných esenciálních minerálních prvcích, a to o vápníku, zinku, selenu, železu a chromu. Jsou zde uvedeny jejich biochemické a fyziologické funkce a potravinové zdroje těchto prvků. Pozornost je věnována metabolismu a biologické využitelnosti těchto vybraných prvků a jejich vazebným možnostem v potravinách. cs
dc.format 49 s. cs
dc.format.extent 957739 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject esenciální minerální prvky cs
dc.subject vápník cs
dc.subject zinek cs
dc.subject selen cs
dc.subject železo cs
dc.subject chrom cs
dc.subject vazebné možnosti cs
dc.subject využitelnost cs
dc.subject essentials mineral elements en
dc.subject calcium en
dc.subject zinc en
dc.subject selenium en
dc.subject iron en
dc.subject chromium en
dc.subject binding possibilities en
dc.subject bioavailability en
dc.title Interakce a využitelnost esenciálních minerálních prvků v organismu cs
dc.title.alternative Interactions and Absorption of Essential Mineral Elements in Humans en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Sumczynski, Daniela
dc.date.accepted 2012-09-05
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the important essential mineral elements, namely calcium, zinc, selenium, iron and chromium. Their biochemical and physiological functions in humans and food sources are mentioned. The work is also focused on metabolism and bioavailability of selected elements and options of their binding in foodstuffs. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25787
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-08-01


Files in this item

Files Size Format View
kapavíková_2012_bp.pdf 935.2Kb PDF View/Open
kapavíková_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
kapavíková_2012_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account