Vliv různých faktorů na kvalitu čepovaného piva.
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv různých faktorů na kvalitu čepovaného piva. |
Author: |
Mucha, Ladislav
|
Advisor: |
Mlček, Jiří
|
Abstract:
|
Tato bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňující čepování sudového piva. Mezi hlavní faktory patří mikrobiální kontaminace se zřetelem na metabolismus bakterií mléčného kvašení rodů Lactobacillus a Pediococcus. Zvláště se pak zaměřuje na dva hlavní druhy bakterií Lactobacillus brevis a Pediococcus damnosus. Samotná příprava čepovaného piva je rozdělena na popis výčepních zařízení a tlačných médií, kde jsou šíře popsána rizika použití vzduchu. Následuje skladování pivních sudů a sanitace výčepního zařízení, které mají významný vliv na kvalitu senzorických vlastností, tak jako samotná hygiena výčepu a práce výčepního. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/22831
|
Date:
|
2012-01-06 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Grade for thesis and defense:
|
A
24165
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account