Legislativa a jakostní problematika prodeje mléka v mléčných automatech

DSpace Repository

Language: English čeština 

Legislativa a jakostní problematika prodeje mléka v mléčných automatech

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Rychtařík, Martin
dc.date.accessioned 2013-10-09T02:21:07Z
dc.date.available 2013-10-09T02:21:07Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22830
dc.description.abstract V bakalářské práci jsou popsány legislativní a jakostní požadavky na prodej syrového kravského mléka spotřebitelům. Důraz je především kladen na evropskou a českou legislativu, která se vztahuje k syrovému mléku. Rozsah práce je koncipován od prvovýroby mléka až po jeho prodej v mléčných automatech. Mléčné automaty byly zřízeny jako nejsnadnější cesta, jak lidem nabídnout neupravované tuzemské mléko. Čerstvé syrové mléko je z nutričního hlediska velmi hodnotnou potravinou, avšak může obsahovat některé patogenní mikroorganismy, proto je nutné při jeho získávání a uchování dodržovat přísná hygienická pravidla včetně následného převaření před konzumací. cs
dc.format 54 s., 4 strany příloh cs
dc.format.extent 9921304 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject prvovýroba mléka cs
dc.subject evropská legislativa cs
dc.subject česká legislativa cs
dc.subject syrové mléko cs
dc.subject mléčné automaty cs
dc.subject patogenní mikroorganismy cs
dc.subject primary production of milk en
dc.subject European legislation en
dc.subject Czech legislation en
dc.subject raw milk en
dc.subject raw milk vending machines en
dc.subject pathogenic micro-organisms en
dc.title Legislativa a jakostní problematika prodeje mléka v mléčných automatech cs
dc.title.alternative The Legislation and Quality Control of Raw Milk Vending Machines en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Růžičková, Jana
dc.date.accepted 2012-06-19
dc.description.abstract-translated The Bachelor thesis describes legislative and quality requirements of the sale of raw cow milk to consumers. European and Czech legislation that relates to raw milk is especially emphasized. The extent of the thesis is designed from primary production of milk up to its sale by raw milk vending machines. Raw milk vending machines were established as the easiest way of offering unprocessed local milk to people. From the nutritional point of view, fresh raw milk is a very valuable foodstuff; however, it can contain some pathogenic micro-organisms,and that's why strict hygienic rules, including subsequent boiling before consumption, must be observed in its production and preservation. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25831
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-11


Files in this item

Files Size Format View
rychtařík_2012_bp.pdf 9.461Mb PDF View/Open
rychtařík_2012_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
rychtařík_2012_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account