dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Rychtařík, Martin
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T02:21:07Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T02:21:07Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22830
|
|
dc.description.abstract |
V bakalářské práci jsou popsány legislativní a jakostní požadavky na prodej syrového kravského mléka spotřebitelům. Důraz je především kladen na evropskou a českou legislativu, která se vztahuje k syrovému mléku. Rozsah práce je koncipován od prvovýroby mléka až po jeho prodej v mléčných automatech. Mléčné automaty byly zřízeny jako nejsnadnější cesta, jak lidem nabídnout neupravované tuzemské mléko. Čerstvé syrové mléko je z nutričního hlediska velmi hodnotnou potravinou, avšak může obsahovat některé patogenní mikroorganismy, proto je nutné při jeho získávání a uchování dodržovat přísná hygienická pravidla včetně následného převaření před konzumací. |
cs |
dc.format |
54 s., 4 strany příloh |
cs |
dc.format.extent |
9921304 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
prvovýroba mléka
|
cs |
dc.subject |
evropská legislativa
|
cs |
dc.subject |
česká legislativa
|
cs |
dc.subject |
syrové mléko
|
cs |
dc.subject |
mléčné automaty
|
cs |
dc.subject |
patogenní mikroorganismy
|
cs |
dc.subject |
primary production of milk
|
en |
dc.subject |
European legislation
|
en |
dc.subject |
Czech legislation
|
en |
dc.subject |
raw milk
|
en |
dc.subject |
raw milk vending machines
|
en |
dc.subject |
pathogenic micro-organisms
|
en |
dc.title |
Legislativa a jakostní problematika prodeje mléka v mléčných automatech |
cs |
dc.title.alternative |
The Legislation and Quality Control of Raw Milk Vending Machines |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Růžičková, Jana |
|
dc.date.accepted |
2012-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
The Bachelor thesis describes legislative and quality requirements of the sale of raw cow milk to consumers. European and Czech legislation that relates to raw milk is especially emphasized. The extent of the thesis is designed from primary production of milk up to its sale by raw milk vending machines. Raw milk vending machines were established as the easiest way of offering unprocessed local milk to people. From the nutritional point of view, fresh raw milk is a very valuable foodstuff; however, it can contain some pathogenic micro-organisms,and that's why strict hygienic rules, including subsequent boiling before consumption, must be observed in its production and preservation. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19584
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25831
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-11 |
|