dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Olšanský, Marek
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T02:09:28Z |
|
dc.date.available |
2022-05-21T23:00:10Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22820
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části práce jsou popsány základní charakteristiky, vlastnosti a složení nejdůležitějších druhů obilovin a vlastnosti a složení pšeničných a žitných mouk. V praktické části jsou vyhodnoceny základní fyzikální a chemické vlastnosti pšeničných a žitných mouk (vlhkost, popel, lepek, granulace, číslo poklesu, Gluten Index, reologické vlastnosti) pro-dukovaných ve Mlýně Kojetín a stanoveny základní charakteristiky výrobků při pokusném pečení. |
cs |
dc.format |
91 s. |
cs |
dc.format.extent |
4689089 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Práce bude přístupná bez omezení od 21.05.2022 |
|
dc.subject |
pšenice
|
cs |
dc.subject |
žito
|
cs |
dc.subject |
mouka
|
cs |
dc.subject |
vlastnosti
|
cs |
dc.subject |
pokusné pečení
|
cs |
dc.subject |
wheat
|
en |
dc.subject |
rye
|
en |
dc.subject |
flour
|
en |
dc.subject |
properties
|
en |
dc.subject |
experimental baking test
|
en |
dc.title |
Stanovení základních charakteristik pšeničných a žitných mouk v Mlýně Kojetín |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of Main Characteristics of Wheat and Rye Flours in Kojetín Mill |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Boudová Pečivová, Pavlína |
|
dc.date.accepted |
2012-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretic part of the thesis there are described characteristics, qualities and composition of basic cereals and wheat and rye flours. In the practical part there are evaluated basic physical and chemical properties of wheat and rye flours (humidity, ash, gluten, granulation, falling number, Gluten Index, rheological properties) that are produced in Kojetín Mill and basic features of products from experimental baking test. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.rights.auth |
veřejné |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25587
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|