dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Vymětalová, Zdeňka
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T02:01:57Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T02:01:57Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22814
|
|
dc.description.abstract |
Cílem mé bakalářské práce bylo shrnutí základních pojmů důležitých látek ve výživě, jaká jsou důležitá výživová doporučení ve výživě, energetické bilance, zároveň se podívat na rizika, která špatnou životosprávou vznikají. Nesprávná výživa má největší význam v zapříčinění spoustu neinfekčních onemocnění, ke kterým patří ateroskleróza s různými orgánovými komplikacemi, vysoký krevní tlak, nádory tlustého střeva,obezita,diabetes mellitus II.typu , dna, osteoporóza a mnohé další choroby. Ve své práci se budu zabývat těmi nejvíce rozšířenými, s kterými se i já ve svém povolání setkávám. |
cs |
dc.format |
51 |
cs |
dc.format.extent |
1627251 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
správná výživa
|
cs |
dc.subject |
onemocnění
|
cs |
dc.subject |
cukrovka
|
cs |
dc.subject |
cholesterol
|
cs |
dc.subject |
vysoký krevní tlak
|
cs |
dc.subject |
umělá výživa
|
cs |
dc.subject |
ovocné a zeleninové šťávy
|
cs |
dc.subject |
correct diet
|
en |
dc.subject |
illness
|
en |
dc.subject |
diabetes
|
en |
dc.subject |
cholesterol
|
en |
dc.subject |
hypertension
|
en |
dc.subject |
artificial feeding
|
en |
dc.subject |
fruit and vegetable juices
|
en |
dc.title |
Správná výživa a onemocnění způsobené špatným stravováním |
cs |
dc.title.alternative |
Correct Nutrition and Disease Caused by Poor Diet |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2012-09-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this bachelor?s thesis is to summarize the basic concepts of significant substances in nutrition, explain nutritive recommendations, balances of energy, and to also look at possible risks arising with bad daily routine. Wrong nutrition can cause many noninfectious diseases, such as atherosclerosis with various organ complications, hypertension, tumors of the large intestine, diabetes mellitus type 2, gout, osteoporosis and many others. In my work I will focus on the most widespread diseases which I come in contact with because of my profession. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25803
|
|
utb.result.grade |
E |
|
dc.date.submitted |
2012-08-13 |
|