Správná výživa a onemocnění způsobené špatným stravováním

DSpace Repository

Language: English čeština 

Správná výživa a onemocnění způsobené špatným stravováním

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Vymětalová, Zdeňka
dc.date.accessioned 2013-10-09T02:01:57Z
dc.date.available 2013-10-09T02:01:57Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22814
dc.description.abstract Cílem mé bakalářské práce bylo shrnutí základních pojmů důležitých látek ve výživě, jaká jsou důležitá výživová doporučení ve výživě, energetické bilance, zároveň se podívat na rizika, která špatnou životosprávou vznikají. Nesprávná výživa má největší význam v zapříčinění spoustu neinfekčních onemocnění, ke kterým patří ateroskleróza s různými orgánovými komplikacemi, vysoký krevní tlak, nádory tlustého střeva,obezita,diabetes mellitus II.typu , dna, osteoporóza a mnohé další choroby. Ve své práci se budu zabývat těmi nejvíce rozšířenými, s kterými se i já ve svém povolání setkávám. cs
dc.format 51 cs
dc.format.extent 1627251 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject správná výživa cs
dc.subject onemocnění cs
dc.subject cukrovka cs
dc.subject cholesterol cs
dc.subject vysoký krevní tlak cs
dc.subject umělá výživa cs
dc.subject ovocné a zeleninové šťávy cs
dc.subject correct diet en
dc.subject illness en
dc.subject diabetes en
dc.subject cholesterol en
dc.subject hypertension en
dc.subject artificial feeding en
dc.subject fruit and vegetable juices en
dc.title Správná výživa a onemocnění způsobené špatným stravováním cs
dc.title.alternative Correct Nutrition and Disease Caused by Poor Diet en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2012-09-05
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor?s thesis is to summarize the basic concepts of significant substances in nutrition, explain nutritive recommendations, balances of energy, and to also look at possible risks arising with bad daily routine. Wrong nutrition can cause many noninfectious diseases, such as atherosclerosis with various organ complications, hypertension, tumors of the large intestine, diabetes mellitus type 2, gout, osteoporosis and many others. In my work I will focus on the most widespread diseases which I come in contact with because of my profession. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25803
utb.result.grade E
dc.date.submitted 2012-08-13


Files in this item

Files Size Format View
vymětalová_2012_bp.pdf 1.551Mb PDF View/Open
vymětalová_2012_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
vymětalová_2012_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account