dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Pavlíčková, Silvie
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T22:15:56Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T22:15:56Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22695
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce charakterizuje luštěniny s bližším zaměřením na čočku. Jsou zde uvedeny její nutriční parametry, chemické složení a její význam ve výživě člověka. V teoretické části je dále definována vláknina, její chemické složení, rozdělení podle roz-pustnosti ve vodě, vlastnosti, fyziologické účinky a metody stanovení. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu neutrálně-detergentní a hrubé vlákniny ve vybraných druzích čočky pomocí přístroje ANKOM220 Fiber Analyzer. |
cs |
dc.format |
60 s. (12 263 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1760873 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
luštěniny
|
cs |
dc.subject |
čočka
|
cs |
dc.subject |
neutrálně-detergentní vláknina
|
cs |
dc.subject |
hrubá vláknina
|
cs |
dc.subject |
legume
|
en |
dc.subject |
lentil
|
en |
dc.subject |
neutral-detergent fiber
|
en |
dc.subject |
crude fiber
|
en |
dc.title |
Stanovení vlákniny v různých druzích čočky |
cs |
dc.title.alternative |
The Determination of Fiber in Various Type of Lentils |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lazárková, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2012-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the master thesis defines legumes with focus on lentil. Nutritive pa-rameters, chemical composition and its importance to human nutrition are described. Fibre, its chemical composition, sorting according to solubility in water, physiological effects on human and determination methods are also defined in the theoretical part. The practical part is concerning about determination of content of neutral-detergent and crude fiber in selected sorts of lentil using ANKOM Fiber Analyzer instrument. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25578
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|